Verslag trainingswedstrijd Enter

Er stonden in verschillende categorieën peddelaars aan de start. 

Voor de nieuwelingen stond Chiel Smit aan de start. Chiel reed een actieve wedstrijd, is een aantal keer weggereden, maar zonder succes. Zijn laatste aanval was wel succesvol, maar helaas was er al een kopgroep weg, waardoor hij 4de werd in de categorie Nieuwelingen.

Voor de junioren stond bijna de gehele ploeg aan de start. Peter Lenderink, Michel Bodegraven, Chiel Breukelman, Emiel Kleinherenbrink en Tom Wijkel. Omdat er bij de elite weinig opkomst was, werden de junioren en de elite gecombineerd. Rob Nijmeijer stond aan de start bij de elite’s. Vantevoren was afgesproken om óm de ronde een waaier te gaan rijden om het eens flink kapot te rijden. Dit is natuurlijk niet altijd haalbaar, zo ook vandaag. Er waren vanaf het begin meerdere aanvallen vanuit het peloton, met elke keer een peddelaar daarbij. Kortom een explosief begin. Na een ronde van 5, plaatste Peter Lenderink een aanval, hij ging solo. Hieruit ontstond een achtervolgende groep van 3 man, met daarbij een andere peddelaar, Rob Nijmeijer. Deze kopgroep werkte goed samen, maar Rob kreeg het zwaar en moest het groepje na 5 ronden laten gaan. De kopgroep bleef goed samenwerken en zou tot het eind vooruitblijven, waardoor Peter Lenderink de wedstrijd won bij de junioren. De strijd om plek twee en drie lag nog volledig open. In het peloton werd gejaagd op de koplopers, maar kwam niet dichterbij en het peloton liet begaan. Na een aantal ronden rustig doorgereden te hebben met uitzondering van een aantal speldenprikken. De laatste speldenprik leek dan toch stand te houden. Michel Bodegraven kwam voorop te zitten met een LSE renner van Croford. Dit tweetal hield enkele ronden stand, maar moest uiteindelijk toch weer overgeven aan het peloton. Het peloton ging zich opmaken voor de sprint. De sprint werd aangetrokken door Tom Wijkel, hij zou de sprint aantrekken voor Michel. Beide heren kwamen hard de bocht door en hadden direct een gat op de finishstraat, wat resulteerde in een tweede plek voor Tom Wijkel, omdat Michel er niet meer overheen kon komen. Michel werd 3de.

Emiel heeft een aantal ronden mee kunnen doen in de wedstrijd, maar het tempo lag uiteindelijk toch nog wat te hoog en heeft de wedstrijd bij de nieuwelingen uitgereden. Chiel was erg actief in het begin van de wedstrijd, maar kreeg last van zijn kuit en heeft voortijdig opgegeven. Rob Nijmeijer heeft helaas op moeten geven, door rugklachten.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht