Bram Oosterman wint in Nieuwkuijk

In het Brabantse Nieuwkuijk zorgde Bram Oosterman, voor een uitstekende prestatie met het behalen van de eerste zege voor De Peddelaars op de weg, van dit wielerseizoen. Hij wist daar de wedstrijd voor de categorie nieuwelingen winnend af te sluiten. Hij verwees Daan van Meeuwen uit Utrecht naar de tweede plaats. Zijn clubgenoot Danilo Wattez kwam als derde over de eindstreep en mocht derhalve ook plaatsnemen op het erepodium. De wedstrijd voor nieuwelingen meisjes werd gewonnen door Hetty van de Wouw uit Kaatsheuvel. Fleur Nagengast was met haar zevende plaats de succesvolste Peddelaar. Meike Uiterwijk Winkel werd 28e en Danielle Luning finishte als 35e. Er waren eveneens wedstrijden voor de jeugd en ook een aantal Peddelaars had de verre reis gemaakt naar Brabant. Van hen veroverde Ruud Nagengast als derde een podiumplaats. Rosan Dekker werd achtste, Lisa Metselaar en Jesper Oost 11e, Juul Nagengast 13e, Karlijn Koops 14e, Bas Koops 19e en Rick Metselaar kwam als 28e over de eindstreep. De 28e Omloop van De Houtse Linies over 172 kilometer, kreeg op 42 kilometer voor het eind een kopgroep van zeven renners. Met de finish in zicht werd er herhaaldelijk gedemarreerd, maar zonder het gewenst succes. Zo moest een eindsprint de beslissing brengen en die werd gewonnen door Roy Eefting uit Apeldoorn. Peddelaar Berden de Vries, in de kleuren van Cyclingteam Jo Piels, werd heel knap tweede De derde plaats was voor Johim Ariesen uit Rhenen. De wielerronde van Huijbergen werd bij de elite/beloften gewonnen door, Brian van Goethem uit Sluiskil. Beste |Peddelaar was Patrick van der Duin op de twaalfde plaats. Een dag eerder was Patrick van der Duin ook twaalfde in Oud Vossemeer. In de wedstrijd voor junioren in Huijbergen verschenen bijna 100 renners aan het vertrek. Van hen was Kelvin Dekker, de zoon van Erik, de snelste. Deze Semi-peddelaar, werd op het erepodium geflankeerd door twee echte Peddelaars. Dat waren Peter Lenderink als tweede en Tom Wijkel op de derde plaats. In Hattemerbroek werd een rit in de voorjaarscompetitie verreden. In de C-categorie werd Jesper Oost derde en Rick Metselaar tiende. In Berlicum (NB.) stonden MTB-wedstrijden op het programma. In de categorie nieuwelingen, passeerde Jens Dekker uit Fluitenberg, als eerste de finishlijn.

Luc Reinds.

ffff

<< Terug naar het nieuwsoverzicht