Jens Dekker tweede in België.

In het Belgische Orroir, dat in Wallonië ligt, reed Jens Dekker uit Fluitenberg, een wegwedstrijd. In het parkoers was ook de, in wielerkringen bekende Kluisberg opgenomen. Het was een uitermate zware wedstrijd, waarin een Belg wegreed bij de rest en een voorsprong opbouwde, van meer dan twee minuten. In de slotfase demarreerde ook Jens Dekker en ging solo op jacht naar de leider. De jonge Peddelaar, bracht de achterstand terug, tot minder dan één minuut, maar verder kwam hij niet. Zo was voor hem de mooie tweede plaats het hoogst haalbare in deze wedstrijd. Het criterium voor elite en beloften, in Bergeijk, werd gewonnen door Koos Jeroen Kers uit Amstelveen. Coen Vermeltfoort finishte met zijn vierde plaats, net naast het erepodium.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht