Joey van Rhee wint ronde van Ochten.

Zaterdag stond de ronde van Ochten (gemeente Neder Betuwe), op het wielerprogramma. Bij de elite en beloften, was het Joey van Rhee, die de sprint won van een kleine kopgroep. Dat was de eerste zege van dit seizoen, voor de 21-jarige Peddelaar, van het Cyclingteam Jo Piels. De wedstrijd ging over 80 kilometer en Joey van Rhee werd op het erepodium geflankeerd door; Nick Kweldam (Aalten) als tweede en Jasper Bugter uit Arnhem, die derde werd. Dit was de 41e overwinning van een renner van De Peddelaars, buiten de jeugd, in dit jaar. Dat is een record in deze eeuw, want twee keer eerder werd het aantal van 40 gehaald, over een heel seizoen. De wedstrijd voor de categorieën sportklasse en masters 40+, werd gewonnen door Pascal Schoots uit Tiel, gevolgd door Marcel Alma (Harskamp) als tweede. Erik Dekker finishte als derde en mocht ook mee op het erepodium. Een dag eerder was Erik Dekker ook derde, in de ronde van Middelharnis. Daar won Lieven Anthonisse uit Dordrecht, voor zijn broer Witten. In de Tsjechische etappewedstrijd, de Czech Cycling Tour, werd de laatste rit gewonnen door de Nederlander, Maurits Lammertink uit Kaatsheuvel. Coen Vermeltfoort werd 14e en Berden de Vries finishte als 34e. Het eindklassement werd gewonnen door de Noor, Martin Mortensen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht