De Peddelaars goed van start in EJCTA.

De Europen Junior Cycling Tour Assen, is maandag gestart, met een proloog langs de Vaart. Daarna werden de eerste gele truien uitgereikt bij café De Jonge op de Brink in het centrum van Assen. Daarvoor was dit grote sportevenement officieel geopend, door Ard van der Tuuk, gedeputeerde sport van de provincie Drenthe. De Peddelaars, kwamen op deze eerste dag tot erg goede prestaties, met 12 top tien klasseringen. Bij de junioren finishten drie Peddelaars bij de eerste vijf. Winnaar werd Peter Lenderink, die de Noor Erlend Blikra naar de tweede plaats verwees. Til Schuster uit Berlijn finishte als derde en Chiel Breukelman volgde op de vierde plaats. Michel Bodegraven realiseerde de vijfde tijd, uit een veld van 129 renners. Een geweldig goede prestatie van dit drietal en de vierde junior Tom Wijkel finishte als 23e. Bij de adspiranten, in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar, was er een fraaie tweede plaats voor Geert Jan Hofstee. De overige top tien plaatsen, voor De Peddelaars, werden behaald door; Ruud Junior Nagengast, Jelle Bouwe Hofstee en Esmee Oosterman als vijfde. Marit Dekker werd zesde en er was een zevende plaats voor Chiel Smit bij de nieuwelingen. Anouk Dekker werd negende en er waren tiende plaatsen voor; Danny Turkstra en Fleur Nagengast. Dinsdag werd het programma voortgezet , met een criterium in de Asser wijk Vredeveld. Vooral in de middag was het daar erg warm, maar dat deerde de renners niet, want er werd fel gestreden voor de ereplaatsen. De junioren moesten 54 kilometer overbruggen en dat werd een spannende aangelegenheid. Er werd hard gereden en het grote peloton van 129 renners, viel totaal uiteen in zeven stukken. In de slotfase was er een kopgroep van vier renners, met daarbij namens De Peddelaars Tom Wijkel. Op 16 seconden volgde een groep van 13 coureurs en daarbij was de gele truidrager, Peddelaar Peter Lenderink. Een groep van zeven renners volgde op 45 seconden en kort daarna een peloton van 54 renners en daarbij zaten Chiel Breukelman en Michel Bodegraven. Het was Tom Wijkel, die zich heel knap, de snelste toonde van de kopgroep en zo zijn eerste overwinning van dit wielerseizoen behaalde. Peter Lenderink volgde op de elfde plaats, Michel Bodegraven werd 26e en Chiel Breukelman passeerde als 33e de eindstreep. Hierdoor verloor Peter Lenderink zijn gele trui, aan de winnaar van de dag de Engelsman Oliver Maxwell. Tom Wijkel is tweede in dezelfde tijd als de leider. In het klassement voor de groene trui is Peter Lenderink derde. In het algemeen klassement staat Peter Lenderink op de negende plaats, op 22 seconden van het geel. Vandaag woensdag, staat de klassieker door Drenthe op het programma, met daarin een flink stuk met keienweggetjes. De junioren starten om 14.00 uur in Gieten en de finish, wordt na 95,5 kilometer, om 16.20 uur verwacht op het Stadsbroek in Assen. Bij de juniorvrouwen, waren er drie rensters, met meer dan een volle minuut voorsprong, van hen was Chanella Stougje uit Zuidland, de snelste. Zij is ook de draagster van de gele leiderstrui. In deze wedstrijd werd Esmee Oosterman vijfde, Nienke Smit 39e en Marjolein Wijkel 41e. Hun klassieker gaat over 65,6 kilometer. Bij de nieuwelingen waren er drie koplopers met 31 seconden voorsprong op twee volgers en het peloton, kwam met een achterstand van 43 seconden aan de finish. Danilo Wattez was de beste Peddelaar op de 13e plaats, Chiel Smit was 46e en Bram Oosterman 107e. De klassieker voor nieuwelingen gaat over 81 kilometer en hun start is ook in Gieten. De wedstrijd voor nieuwelingen meisjes, draaide uit op een massasprint. Daarin werd Fleur Nagengast vijfde en Meike Uiterwiijk Winkel 34e. In de jongste categorie bij de jeugd, de achtjarigen, werd Ruud Junior Nagengast mooi tweede en daarmee werd hij leider in het klassement van de groene trui. Danny Turkstra reed als negende ook bij de top tien en Marit Dekker werd elfde. Bij de volgende categorie was Marten Ulbe Hofstee de beste Peddelaar op de 13e plaats. Verder waren er nog top 20 klasseringen voor; Juul Nagengast en Jelle Bouwe Hofstee op een 15e plaats. Bjorn Hommes werd in zijn wedstrijd 17e. De verwachting is, dat na de klassieker van vandaag, het klassement danig zal wijzigen. Hopelijk kunnen de renners van De Peddelaars, ook meestrijden voor de ereplaatsen. In de adspirantenwedstrijd, voor de jeugd van 5 t/m 7 jaar, werd de eerste plaats bezet door, Thomas Huitema uit Roden. Geert Jan Hofstee (Eemster), van De Peddelaars, finishte heel knap als tweede. In het algemeen klassement is Thomas Huitema ook eerste, met 50 punten en Geert Jan Hofstee, volgt op de tweede plaats, met 47 punten. Maandagavond werd in het Brabantse Duizel, een kermiscriterium verreden, voor de categorieën elite en beloften. Sjoerd van Ginneken uit Heerle, kwam hier als eerste over de eindstreep. Peddelaar Coen Vermeltfoort, uit het De Rijke Cyclingteam, volgde op de zesde plaats.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht