Jens Dekker beste junior in Belgische veldrit.

In het Belgische Mol werd zondag de eerste editie van de ZIlvermeercross verreden. Bij de junioren verscheen er een deelnemersveld van ruim 40 renners aan het vertrek. Jens Dekker had een erg slechte start en ging als 25e het veld in. Hij begon aan een inhaalrace en halverwege, sloot hij aan bij twee koplopers. Vooral op de lange zandstrook, was hij duidelijk de sterkste. Daar nam hij afstand van zijn naaste belagers en bereikte solo winnend de eindstreep. De Belg Thijs Pauwels werd tweede en zijn landgenoot Jarne Driessen volgde op de derde plaats.

Meike Uiterwijk Winkel reed op de baan in het Duitse Buttgen. De wedstrijd bestond uit een omnium over acht onderdelen. Vorige zondag werd de start gemaakt en nu zondag was de finale. Dat werd een erg spannende aangelegenheid, waarin het onderdeel scratch de beslissing moest brengen. De talentvolle Duitse Franziska Koch was haar grootste belager voor de eindzege. Op dit laatste onderdeel werd Meike Uiterwijk Winkel derde, één plaats voor Koch als vierde. Dat was voor Meike Uiterwijk Winkel voldoende om eindwinnares te worden bij de nieuwelingen meisjes.

Zaterdag werd in Antwerpen de Scheldecross verreden. Jens Dekker reed een goede wedstrijd, maar kon na pech net geen aansluiting meer vinden bij een drietal koplopers. Van hen won de Belgische kampioen Jappe Jaspers. Bij de vrouwen won de Belgische Sanne Cant haar 15e wedstrijd van dit seizoen. Bij de beroepsrenners was het Mathieu van der Poel, die solo winnend de eindstreep passeerde. Dit was voor de pas 19-jarige belofte, zijn tweede zege bij de beroepsrenners. Op 5 oktober won hij voor het eerst in Gieten. De jeugd vond zaterdag startgelegenheid in het Brabantse Moergestel. De vier renners van De Peddelaars, die daar aan de start verschenen finishten allemaal in de top tien. Ruud Junior Nagengast was van hen het succesvolst met een vijfde plaats, Bjorn Hommes werd zesde, Juul Nagengast negende en Danny Turkstra finishte als tiende. In de wedstrijd voor juniorvrouwen, werd Fleur Nagengast knap tweede, achter Floor Weerink uit Exloo. Karlijn Koops werd zaterdag tweede in Oldebroek, waar een wedstrijd in de GOW-competitie op het programma stond. In Trimunt werd zondag de vijfde wedstrijd van de ICW Noord Wintercompetitie 2014-2015 georganiseerd. In de groep 14-jarigen won Antoine Kroezen en verstevigde hiermee zijn leidende positie in het tussenklassement. Anouk Dekker werd tweede, Marit Dekker vijfde, Rosan Dekker zesde en Tim Brinkman finishte als zevende. Er waren ook wedstrijden op de ATB, die bij de vrouwen werd gewonnen door Anouk Pelsinger. De rit voor nieuwelingen en junioren werd gewonnen door; Bart Nijveen (Geesbrug), voor Onne van den Boomen (Kerkenveld) en Jelle Mulder uit Hoogeveen, die derde werd.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht