Jens Dekker vierde in Wereldbekerwedstrijd.

In het Belgische Namen werd zondag de vierde wedstrijd georganiseerd, die meetelt voor het Wereldbekerklassement. Door het slechte weer van de laatste dagen, was het parkoers bijzonder lastig, met lange modderstroken, die te voet moesten worden afgelegd. Peddelaar Jens Dekker, was bij de junioren geselecteerd voor deze wedstrijd. Zijn start was niet erg goed en halverwege , lag hij op de 30e plaats, op meer dan een volle minuut van de koplopers. Ook moest hij nog afrekenen, met materiaalpech, maar daarna ging het beter. Hij kreeg het goede ritme te pakken en in snel tempo, reed hij richting kopgroep. Hij kon geen aansluiting meer vinden, bij de eerste drie, maar werd ondanks alle tegenslagen wel keurig vierde en eerste Nederlander. In de tussenstand voor de Wereldbeker bezet Jens Dekker nu de zesde plaats en is daarmee de beste eerstejaars. Vorige maand werd hij pas 16-jaar. Op tweede kerstdag wordt in Zolder (B.) de volgende WB-wedstrijd verreden. Door zijn goede rijden van dit moment, is hij reeds geselecteerd voor deelname aan het WK, eind januari in Tabor (Tsj.). De wedstrijd voor junioren werd in Namen gewonnen door de Zwitser Johan Jacobs, die de Europese kampioen en veel winnaar Eli Iserbyt (B.) naar de tweede plaats verwees. De Deen Simon Lien Andreassen veroverde het brons. Bij de vrouwen won, Katarina Nask (Tsj.), voor Marianne Vos, die na een lange pauze hier haar rentree maakte in het veldrijden. De wedstrijd voor beroepsrenners werd een prooi voor de Belg Kevin Pauwels, die de Nederlandse kampioen Lars van der Haar net voorbleef. De Duitser Phillipp Walsleben, mocht als derde mee op het erepodium. Zaterdag was er in Essen (B.) ook een veldrit en daar werd Esmee Oosterman 12e en was daarmee de derde Nederlandse. In Woerden stond de 22e veldrit van die plaats op het programma, met ook startgelegenheid voor de jeugd. Daar verschenen negen jeugdige Peddelaars aan het vertrek. Zij konden geen aanspraak maken op een podiumplaats, maar met twee vierde plaatsen, waren ze daar wel heel dichtbij. Bjorn Hommes en Ruud Junior Nagengast, werden vierde, Danny Turkstra reed als zevende ook bij de top tien, evenals Karlijn Koops, die tiende werd. De klasseringen van de overige Peddelaars waren, Marit Dekker 14e, Anouk Dekker 16e, Juul Nagengast en Bas koops 17e, Rosan Dekker 20e. Bij de masters was de eerste plaats, zoals zo vaak dit seizoen, voor Leon Brouwer uit Rotterdam. Erik Dekker finishte als derde op de bronzen podiumplaats. Fleur Nagengast reed ook een goede wedstrijd en werd vierde bij de vrouwen. Zondag in Boxtel was er een tweede plaats voor Erik Dekker bij de masters, nu was Edwin Raats uit Helmond de snelste. In Appelscha werd zondag de zesde wedstrijd in de ICW Noord Wintercompetitie 2014-2015 georganiseerd. Vooral bij de jeugd waren De Peddelaars erg succesvol, met eerste plaatsen voor Danny Turkstra en Bjorn Hommes. Rosan en Anouk Dekker werden daar zesde, Antoine Kroezen zevende, Marit Dekker tiende en Tim Brinkman volgde als elfde. Bij de nieuwelingen werd Sven Nijzingh (Zuidwolde) derde. Bij de Heren Veld reed Jurjen Vos naar een 16e plek. In de ATB-wedstrijd voor nieuwelingen en junioren, werd Onne van den Boomen (Kerkenveld) derde, Bart Nijveen (Geesbrug) vierde en Kees Kunkeler (Zuidwolde) werd vijfde in Appelscha. Het rondje in Appelscha was erg zwaar voor de niet-klimmers onder ons. Bart Barkhuis (2e Heren Veld) gaf als commentaar dat het vooral een ATB ronde was.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht