Drie medailles voor De Peddelaars in NK jeugd.

Zaterdag werd in het Brabantse Bladel/ Hapert, het nationaal kampioenschap veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Er werd gereden op een razend snel parcours, dat erg technisch was, maar waar geen blubber lag. Hier verschenen ook negen jeugdige Peddelaars aan het vertrek. Drie van hen mochten plaatsnemen op het erepodium. Ruud Junior Nagengast was van hen het succesvolst met een zilveren (tweede) plaats, Danny Turkstra en Karlijn Koops finishten op een bronzen (derde) plek. In de wedstrijd waarin Ruud Junior Nagengast en Danny Turkstra, van start gingen, ontstond al snel een kopgroep van zes renners, met daarbij de twee Peddelaars. Antoime Quint uit Deil, reed weg uit deze groep en begon aan een lange solo, die bekroond werd met de titel. Ruud Junior Nagengast, ging op jacht naar de leider, maar kon hem niet meer serieus bedreigen, zodat een keurige tweede plaats voor hem deze dag het hoogst haalbare was. In de laatste ronde reed Danny Turkstra weg bij zijn naaste belagers en begon ook aan een solo. Met een flinke voorsprong, bereikte hij als derde de eindstreep. In de kampioenswedstrijd voor de meisjes in de leeftijd van 12 jaar, was het Karlijn Koops, die voor een goede prestatie zorgde. Zij finishte op een mooie bronzen (derde) plaats en mocht ook plaatsnemen op het erepodium. Zij moest alleen Leonie Boschker (Woerden) 1e en Kimberly Boven (Reutum) als tweede voor laten gaan. Bjorn Hommes (5e), Juul Nagengast en Anouk Dekker als 8e, finishten ook knap in de top tien van dit kampioenschap. Marit Dekker werd 11e, Rosan Dekker 16e en Bas Koops bereikte als 22e de eindstreep. Al deze goede resultaten zijn een gevolg van een gedegen training, door ervaren oud renners.

Luc Reinds.

NKveldjeugd
Foto André Weima.
Het erepodium, met twee Peddelaars. V.l.n.r. Ruud Junior Nagengast (tweede), Antoine Quint, winnaar en Danny Turkstra (derde).

<< Terug naar het nieuwsoverzicht