Wielrenners gaan weer op de weg trainen.

Het WK veldrijden wordt pas op 31 januari in het Tsjechische Tabor, verreden.
Maar het wegseizoen voor de wielrenners nadert nu ook snel, met als eerste wedstrijd De Ster van Zwolle op zaterdag 28 februari. Als voorbereiding zijn er voor de renners weer de traditionele trainingsritten. Op de zondagen; 1-8-15 -22 februari en 1 maart, wordt er gereden In Annen, op een parkoers van 7,7 kilometer bij Recreatie Breeland.
De starttijden zijn:
13.00 uur, Elite – beloften en junioren 69,3 km.
13.02 uur. Amateurs en sportklasse 46,2 km.
13.03 uur. Nieuwelingen, nieuwelingen-meisjes, juniorvrouwen en vrouwen 46,2 km.

Op het sportpark De Meerdijk in Emmen, wordt getraind op de zaterdagen. Dat is voor het eerst op 14 februari en dan op 28 februari. De laatste trainingsrit is op zaterdag 7 maart. In Emmen zijn de starttijden;
12.00 uur Elite, beloften, amateurs, sportklasse en vrouwen.
14.00 uur Junioren, nieuwelingen, juniorvrouwen en nieuwelingen-meisjes.

Op zaterdag 21 februari wordt de reeks in Emmen, onderbroken voor een trainingsomloop in Sleen. Daar wordt gereden op een parkoers van 13 kilometer en de was- en kleedgelegenheid is bij de voetbalvereniging Sleen, Oldenhoffstraat 6A. De starttijden zijn: 09.30 uur nieuwelingen 52 km.
09.35 uur nieuwelingen-meisjes en juniorvrouwen 52 km.
11.15 uur amateurs en sportklasse 65 km.
11.20 uur vrouwen en junioren 65 km.
14.15 uur elite en beloften 117 km.
Het NCK (Nederlands Clubkampioenschap), wordt de komende drie jaar verreden vanuit Dronten. Hiermee keert dit kampioenschap na tien jaar terug, in de gemeente Flevoland. De afgelopen jaren was dit in Zoutkamp en daarvoor in Hoogezand Sappemeer.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht