Jasper Bovenhuis en Coen Vermeltfoort winnen..

Meerkerk was zaterdag de start- en finishplaats van de wielerklassieker Arno Wallaard Memorial. Het was een zware wedstrijd , waarin uiteindelijk slechts 39 renners de eindstreep passeerden. Er was een kopgroep van negen renners, met daarbij Jasper Bovenhuis. Deze Peddelaar rijd voor de ploeg SEG-Racing. Vanuit een achtervolgende groep probeerden Johim Ariesen en Coen Vermeltfoort, nog om de oversteek te maken, maar zij slaagden niet in hun opzet. In de slotfase werd er veel gedemarreerd vanuit de kopgroep, maar het was steeds Jasper Bovenhuis, die dat ongedaan maakte. Hij deed dit vooral, omdat ook zijn snelle ploegmaat Yoeri Havik (Assendelft) deel uitmaakte van de kopgroep. Jasper Bovenhuis zou voor hem de spurt voorbereiden, zoals de afspraak was binnen de ploeg. Door een schakelfoutje in de spurt kwam Jasper Bovenhuis uit balans en verloor zijn ploegmaat Havik. Toen heeft hij zelf het karwei heel fraai afgemaakt, met zijn eerste zege van dit seizoen. Hij verwees Wouter Mol (Alkmaar) naar de tweede plaats en Twan Castelijns (Hapert) mocht als derde mee op het erepodium. Zondag in de ronde van het Maaskantje in Den Dungen, was het Coen Vermeltfoort, die hier net als vorig jaar wist te winnen. Voor Coen Vermeltfoort was dit al de vierde zege van dit wielerseizoen. Hij was in de sprint sneller dan Robin Wennekes (Dodewaard) en Marco Brus uit Schijndel, die derde werd. Hij is weer bezig aan een goed wielerseizoen. Vorig jaar was hij met elf overwinningen ook de succesvolste Peddelaar. De Tour du Loir et Cher, een Franse vijfdaagse etappewedstrijd, werd gewonnen door de Fransman Roman Cardes. Joey van Rhee klasseerde zich knap als 15e in de eindstand. De 36e Omloop door het Land van Kleine Hein, stond zaterdag op de kalender en bestond uit vier wedstrijden. De nieuwelingen meisjes en juniorvrouwen gingen tegelijk van start en dat zorgde voor een groot rennersveld. Al snel brak de groep in vier stukken, met een leidend peloton met 45 rensters. Hierbij zaten namens De Peddelaars Fleur Nagengasst en Meike Uiterwijk Winkel. Zij mochten na 70 kilometer gaan sprinten voor de ereplaatsen. Arianna Pruisscher uit Nieuw Dordrecht was de snelste bij de juniorvrouwen. Fleur Nagengast finishte als vierde net naast het erepodium. Bij de nieuwelingen meisjes was Amber van der Hulst uit Hazerswoude de snelste en Meike Uiterwijk Winkel kwam als 14e over de eindstreep. De wedstrijd voor nieuwelingen (jongens), had met 164 renners ook een groot deelnemersveld. De drie Peddelaars hadden deze middag het geluk niet aan hun zijde, Lucas Knol werd in de beginfase getroffen door materiaalpech, waardoor voor hem de wedstrijd snel voorbij was. Sven Nijzingh en Huub Deelstra, zaten achter een valpartij, waardoor zij het contact met de eersten verloren. Maar desondanks gingen ze dapper verder en reden sterk, om het gat met de kopgroep te verkleinen. In twee grote volggroepen achter de 17 koplopers, kwamen zij over de eindstreep. Zondag werd Meike Uiterwijk Winkel derde bij de nieuwelingen meisjes in de Duitse wedstrijd Rund um Börger. Een voor Duitse begrippen erg belangrijke wedstrijd, die werd gewonnen door de Duitse Ricarda Bauernfeind. Bij de junioren werd Michel Bodegraven vierde, Chiel Breukelman vijfde. Bij de elite-renners werd Gert Mulderij negende. In de ronde van Oldenzaal voor de jeugd, werd Danny Turkstra tweede, Ruud Junior Nagengast zesde en Bjorn Hommes finishte als achtste.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht