Chiel Breukelman wint Omloop van Borsele.

Zondag werd de EPZ Omloop van Borsele voor junioren verreden, over een afstand van 126 kilometer, met de start- en finish op de Kuijpersdijk in ’s-Heerenhoek. De wind zorgde voor een zware wedstrijd en al snel verbrokkelde het peloton in vier groepen. Na ongeveer 60 kilometer ontstond er een kopgroep van acht renners. Een achtervolgende groep, met Chiel Breukelman, sloot hierbij aan op 30 kilometer voor de finish, waardoor er 14 renners aan de leiding kwamen. In de allerlaatste kilometer, wist nog een zestal coureurs aan te sluiten bij de kopgroep. Zij mochten gaan sprinten voor de ereplaatsen en het was Peddelaar Chiel Breukelman, die als eerste de eindstreep passeerde. Een prachtige prestatie en tevens zijn eerste zege van dit seizoen. Zijn ploegmaat Michel Bodegraven, kwam lelijk ten val, maar wist toch nog keurig in het peloton te finishen. Dat deden ook de overige Peddelaars Olaf Potze en Chiel Smit. Ploegleider Rudy Botter was erg tevreden over de verrichtingen van zijn renners. De tweede plaats in deze wedstrijd was voor Danny Voogt uit Wormer en Luuk Lohuis (Denekamp) werd derde. Er was nog meer succes voor De Peddelaars in Zeeland, want vrijdag werd daar een begin gemaakt met de driedaagse Omloop van Borsele voor juniorvrouwen. Vrijdag stond de openingstijdrit, over 13,6 kilometer op het programma. Lang leek het er op, dat Fleur Nagengast, van De Peddelaars, de snelste tijd op de klokken had gezet. Maar op het laatste moment werd haar tijd nog verbeterd, door de Deense Pernille Mathiesen. Zaterdag ging de tweede etappe over 72 kilometer en die werd gewonnen door Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht. Weer moest Fleur Nagengast tevreden zijn met een tweede plaats. Maar ze werd daardoor, wel leider in het algemeen klassement, zodat zij in de laatste etappe, op zondag startte in de leiderstrui. De laatste etappe werd gewonnen door de Noorse Susanne Andersen. Pernille Wathiesen van het Deense nationale team, scoorde in de laatste etappe een aantal bonificatieseconden bij de tussensprints. Hierdoor eindigde zij in het eindklassement net één seconde voor Fleur Nagengast. Aafke Soet uit Heerenveen werd derde in het eindklassement. Wel werd Fleur Nagengast winnaar van het jongeren- en puntenklassement. Een geweldige prestatie van deze renster van De Peddelaars , want deze wedstrijd kende een erg sterke internationale bezetting. In het ploegenklassement werd de ploeg van Emmen-Drachten-De Peddelaars ook eerste, voor Engeland en Frankrijk. Een aantal jeugdrenners van De Peddelaars reed in Oldenzaal. Daar werd Anouk Dekker 6e, Marit Dekker 9e, Rosan Dekker 16e, Bas Koops 17e, Antoine Kroezen 18e, Lars Mulderij 25e en Aron Schonewille 29e.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht