Omloop van de Alblasserwaard voor junioren.

Voor het eerst dit seizoen waren de windvoorspellingen wat milder dan dat van de afgelopen weken. Met 6 man stonden we al vroeg aan de start van deze mooie klassieker. Het tempo lag al direct moordend hoog en ook waren er al vroeg een aantal valpartijen. Hierbij was Chiel Smit helaas betrokken en kwam in een achtervolgende groep terecht. De wind wapperde langzaam aan wat aan en dit werd Emil wat te veel. Samen met Chiel werden zij uit de koers genomen. Michel en Olaf ondervonden ook wat last van de wind en kwamen in het 2e peloton terecht, waarin zij ook de koers uitreden. Michel reed hier in de finale nog weg, maar de korte uitslagen waren al gevlogen. Voor Olaf was het de eerste klassieker die hij dit seizoen uitrijd, een goeie dag voor Olaf dus. Chiel Breukelman en Tom Wijkel zaten in de eerste groep en reden aanvallend mee. Chiel wist zich in een kopgroep te nestelen, maar deze werd teruggepakt. Vervolgens reed er een groep van in totaal 8 man weg, waar deze 2 heren niet in zaten. In de spurt voor plek 9 zaten ze goed van voor, maar Chiel reed zijn ketting eraf en werd laatste van het peloton hierdoor. Tom echter wist nog een keurig sprintje te rijden en werd uiteindelijk 19e, waarmee Tom zich geplaatst heeft voor het NK op de weg komend seizoen in zijn eigen achtertuin Emmen. Het is alweer Tom zijn 2e koers die hij nu al uitrijd, nadat hij afgelopen winter zijn been brak. Tom is op de goede weg terug en we weten zeker dat we nog meer van hem zien.

Een mooie koers gezien met 4 man aan de finish, kortom een tevreden ploegleider! Tot bij de volgende koers!

Groeten Rudy

<< Terug naar het nieuwsoverzicht