Meike Uiterwijk Winkel wint klassieker.

In de European Junior Cycling Tour Assen (EJCTA), stonden woensdag de klassiekers op het programma. Mede door het slechte weer werd het een ware slijtageslag. Bij de nieuwelingen meisjes, ontstond een kopgroep van tien rensters. Zij bleven definitief uit de greep van het peloton en zij mochten gaan sprinten voor de ereplaatsen. Het was Meike Uiterwijk Winkel, die heel sterk als eerste de eindstreep passeerde. Haar clubgenote van De Peddelaars, Iris Ton zat ook in deze kopgroep en finishte als achtste. Door deze prestatie steeg Meike Uiterwijk Winkel naar de tweede plaats in het algemeen klassement op twee seconden van de gele trui. Iris Ton bezette de achtste plaats, na vier dagen, in het algemeen klassement. Donderdag in de individuele tijdrit, veranderden de posities. Die werd gewonnen door de nationale kampioene en gele truidraagster Anne de Ruiter. Op 9 seconden werd Iris Ton derde en Meike Uiterwijk Winkel, moest als negende 26 seconden toegeven op de winnares. In het algemeen klassement staat Meike Uiterwijk Winkel, met nog twee dagen te gaan, op de vierde plaats, net voor Iris Ton als vijfde, met achterstanden van 29 en 30 seconden. Bij de junioren rijdt Chiel Smit een heel sterke wedstrijd, met een zevende plaats in de klassieker. In de tijdrit werd hij keurig tweede achter de Nederlandse kampioen Marten Kooistra uit Jonkerslan. In het algemeen klassement staat Chiel Smit op de vierde plaats, met uitzicht op het podium. Bij de nieuwelingen werd Huub Deelstra negende in de tijdrit en Sven Nijzingh 17e, in een veld van 124 renners. Bij de jeugd was Ruud Junior Nagengast de beste Peddelaar, met een mooie derde plaats in de klassieker. Zaterdag wordt deze wielerweek afgesloten met een criterium, door het Asserbos.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht