Peddelaar Jasper Bovenhuis sterk in Canada.

De derde etappe van de Tour of Alberta in Canada, was vrijdag een succesvolle wielerdag voor Nederland, met een hoofdrol voor Jasper Bovenhuis uit Staphorst. Donderdag finishte hij in een massasprint al heel knap als eerste Nederlander op de tiende plaats. Vrijdag in de derde rit, over 181,8 kilometer, zat Jasper Bovenhuis mee in een goede ontsnapping. Hij reed weg uit deze groep en probeerde solo deze etappe te winnen. Dat gelukte niet en hij werd op tien kilometer voor het einde weer teruggepakt. Door deze moedige daad werd hij de meest strijdlustige renner van deze dag. De etappe werd gewonnen door Tom Jelte Slagter (Slochteren) uit het Team Cannondale Garmin. Bauke Mollema volgde als tweede en werd de nieuwe leider in het algemeen klassement. Tom Jelte Slagter voert het puntenklassement aan. Jasper Bovenhuis is momenteel stagiair in het team van Tom Jelte Slagter, Cannondale Garmin. Hij was trots op de manier waarop Jasper Bovenhuis had gereden. In de Tour of Alberta wordt maandag de laatste etappe verreden in Edmonton.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht