Ronde van Dordrecht voor Coen Vermeltfoort.

Voor de 77e keer stond zaterdag de wielerronde van Dordrecht op de kalender. Na veel ereplaatsen in de laatste wedstrijden, was er nu eens weer de volle winst voor Peddelaar Coen Vermeltfoort, uit het team Join’s De Rijke. Hij verwees David van Eerd uit Breda naar de tweede plaats en Tom Vermeer uit Merksplas, mocht als derde mee op het erepodium. Voor Coen Vermeltfoort was dit de zevende zege van dit wielerseizoen. De Kleine Omloop van de Veenkoloniën, met start- en finishplaats Veendam, werd zaterdag voor de 20e keer verreden. Deze klassieker werd bij de nieuwelingen gewonnen door Vincent Hoppezak uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Huub Deelstra was als 24e de succesvolste Peddelaar. Bij de junioren was de zege voor Koen Frens uit Nunspeet. Hier was Chiel Smit op een knappe zevende plaats de beste Peddelaar. Tom Wijkel volgde als 12e en Chiel Breukelman kwam als 18e over de finishlijn. In de Vuelta Valencia werd de tweede etappe gewonnen door de Nederlander Martijn Budding, die ook leider werd in het algemeen klassement. Peddelaar Peter Lenderink finishte als zevende ook keurig in de top tien.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht