Vijftiende Populaire van 2015 – De gele en blauwe trui hebben een eindwinnaar

Een goede opkomst afgelopen donderdagavond 3 september: 25 heren en 2 dames voor een koers onder droge omstandigheden. Er werd door iedereen alert gereden, met name in het begin door categorie 7 van de Jeugd. Op ongeveer driekwart van de koers zag Chiel Smit kans een rondje voorsprong te nemen en zo het extra puntje te pakken dat wij uitreiken aan de renner die als eerste het peloton weet te dubbelen. Verder kwam er niemand weg en aldus ging het op het einde in rechte lijn naar een massasprint. Winnaar werd dus Chiel Smit. De tweede plaats was voor Simon Galle en Niek Deelstra legde beslag op de derde plaats. Bij de dames trok Fleur Nagengast aan het langste eind en Anouk Pelsinger eindigde als tweede. Zes renners pakten punten voor de groene trui, met Huub Deelstra en Chiel Smit als winnaars van respectievelijk de eerste en de tweede sprint. De drop viel ten prooi aan Niek Deelstra en – hij had echt zijn dag – Chiel Smit.

Er komen nog twee Populaires, te weten komende donderdag 10 september en de laatste op 17 september. Langer doorgaan kan niet meer; de zon gaat deze maand elke opvolgende week een kwartier eerder onder. Aanstaande donderdag de 10e is zonsondergang nog na achten (20:07 uur), maar op donderdag de 17e is het om tien voor acht (19:51 uur) en dat wordt al rijkelijk vroeg.

Dus nog tweemaal kan er worden gevlamd alvorens we afscheid gaan nemen van de Populaires 2015. Dit betekent wel dat Gert Mulderij wat betreft de gele trui voor het Algemeen Klassement en de blauwe trui voor het Veteranen-klassement niet meer kan worden ingehaald – Gert, van harte gefeliciteerd! Overigens wordt er in beide klassementen nog volop gestreden om de eervolle tweede plaats. Bij het geel zijn vooral Michel Bodegraven en Jurrien Pelsinger kansrijk hiervoor, op de voet gevolgd door de veteranen Johan Buurmeijer en Gerrit Wonder. Die laatste twee wisselen de laatste weken stuivertje voor het blauwe tricot; omdat Gert nou eenmaal geen twee truien kan dragen tijdens de koers, laten wij de nummer twee van het Veteranen-klassement in het blauw rijden.
Bij de dames zit Anouk Pelsinger met haar roze trui op rozen. Het tricot kan haar alleen nog ontglippen als ze de komende twee keren afwezig is en in plaats daarvan ’hordes’ dames ten tonele verschijnen. Daarbij moeten òf Michelle Stummel òf Fleur Nagengast beide keren als eerste eindigen. In dat winnen geloven we wel, maar grote aantallen dames …… nou, nee; het maximum dit jaar was drie.
Chiel Breukelman tenslotte zit behoorlijk comfortabel in de groene trui, maar Simon Galle kan het nog steeds voor hem als leider van het Puntenklassement vergallen.
Voor alle overige uitslagen verwijzen wij naar de welbekende uitslagen-spreadsheet.
Allemaal tot ziens op 10 september aanstaande, nogmaals, de één na laatste van dit seizoen!

De Populaires Commissie

<< Terug naar het nieuwsoverzicht