Joey van Rhee derde in Eurode Omloop.

Kerkrade was zondag de start- en finishplaats van de Eurode Omloop, over 165 kilometer, de slotwedstrijd van de KNWU topcompetitie. Jeroen Meijers uit het Brabantse Alpen, bereikte solo winnend de finish. Jochem Hoekstra uit Haren volgde op de tweede plaats en Peddelaar Joey van Rhee mocht als derde plaatsnemen op het erepodium. Peter Schulting finishte als achtste en Coen Vermeltfoort werd 28e. Slechts 35 renners wisten in deze wedstrijd de eindstreep te halen. De 9e wielerronde Hartje Baarn, werd bij de nieuwelingen meisjes gewonnen door Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Meike Uiterwijk Winkel was de beste Peddelaar op een keurige derde plaats.

Op Texel werd het NK tijdrijden verreden, voor de oudere renners. Op het winderige parkoers, werd Daniël Guichelaar 38e bij de senioren en Henk Lunenborg finishte als zesde in de categorie 50+.

Fleur Nagengast reed sterk in de finale van de clubcompetitie, die in het Groningse Usquert werd verreden.
Zaterdag in de klassieker finishte ze als elfde en zondagmorgen in de individuele tijdrit werd ze heel knap derde op zeven seconden van de winnares. Met de ploeg D.E.P. (Drachten-Emmen-Peddelaars) werd ze vijfde in de eindstand met 101 punten. De winnende ploeg Swift Avanti scoorde 117 punten.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht