Meike Uiterwijk Winkel wint in Honselersdijk

De wielerronde van Honselersdsijk staat te boek, als de klompenronde. Daar was zaterdag naast de jeugd, ook startgelegenheid voor de categorieën junior vrouwen en nieuwelingen meisjes. In deze laatste groep verschenen, met Meike Uiterwijk Winkel en Iris Ton, twee Peddelaars aan het vertrek. Het gelukte niemand, om een voortijdige beslissing te forceren, zodat de pelotonssprint de beslissing moest brengen. Iris Ton kwam als eerste hard door de laatste bocht, met haar clubgenote Meike Uiterwijk Winkel aan haar achterwiel. Hierdoor werd deze prefect gelanceerd, om de eindspurt te winnen. Amber van der Hulst uit Harzerswoude werd tweede en de nationale kampioene Anne de Ruiter uit Polsbroek finishte als derde en Iris Ton werd vierde. Voor Meike Uiterwijk Winkel was dit de zesde overwinning van dit wielerseizoen.

De Kustpijl, was een wielerwedstrijd voor beroepsrenners over 198 kilometer in het Belgische Knokke –Heist. Daar werd ook gespurt voor de eindzege. Het was de Italiaan Marco Zanotti van de ploeg Park Hotel Valkenburg, die zich de snelste toonde. Coen Vermeltfoort was dicht bij de zege, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. In dit sterke rennersveld een erg goede prestatie. Peter Lenderink volgde op 7 seconden als 28e en Gert Jan Bosman finishte op de 53e plaats.

In Hasselt was zaterdag een wielerwedstrijd voor de jeugd, waar twaalf renners van De Peddelaars aan de start verschenen. Het succesvolst was Danny Turkstra, met een tweede plaats, direct gevolgd door Ruud Junior Nagengast als derde. Rick Metselaar werd vijfde, Antoine Kroezen kwam op de zesde plaats en Lars Mulderij als negende, finishten ook keurig in de top tien in Hasselt. De andere Peddelaars brachten hun wedstrijd ook tot een goed einde en finishten als volgt; 12e Juul Nagengast, 15e Rosan Dekker, 16e Rick Doornbos, 21e Marit Dekker, 24e Anouk Dekker, 25e Tim Brinkman en 26e Erik Brinkman.

Bij De Peddelaars wordt al weer uitgekeken naar het NCK (Nationaal Club Kampioenschap), dat op zaterdag 26 september in Dronten wordt verreden. Vorig jaar was dat in Lauwersoog, waar de ploeg van De Peddelaars vierde werd in de A-categorie.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht