Zestiende Populaire van 2015 – De strijd om de roze en groene trui is ook beslist …

… en daarmee zijn de vier truien, die beschikbaar zijn gesteld door de familie Dekker van de Waswacht uit Fluitenberg, allemaal vergeven. Anouk Pelsinger pakte afgelopen donderdag 10 september definitief het roze tricot voor het Algemeen Klassement Dames en Chiel Breukelman deed hetzelfde met de groene trui voor het Puntenklassement. Met nog één Populaire te gaan aanstaande donderdag 17 september zijn Anouk en Chiel niet meer in te halen – allebei van harte gefeliciteerd! Zij volgen daarmee Gert Mulderij, die vorige week al het gele tricot voor het Algemeen Klassement (Heren) en de blauwe trui voor het Veteranen-klassement veroverde.

Andermaal een prima opkomst afgelopen donderdagavond: 29 heren en 3 dames. Bij goed weer maakten de renners/sters er een leuke avond van, met een pittige strijd. De bemanning van het juryhok zag het rennersveld veelvuldig passeren; loeihard ging het, niemand kwam weg ondanks menige vermetele poging, waarbij zelfs eentje van Fleur Nagengast. Zo verstreek een klein uur zonder dubbelingen en geen stabiele kopgroep – en dus een massasprint met fotofinish. Eerste werd Rick Goeree, met Peter Lenderink als tweede en Chiel Breukelman als derde. Bij de dames werd Fleur Nagengast de winnares, gevolgd door Iris Ton en daarachter Anouk Pelsinger. De twee puntensprints werden gewonnen door Niels Goeree en Huub Deelstra. De twee dropsprints werden een prooi voor Rick Goeree.

De tweede plaatsen nog even, in aanloop naar de laatste Populaire komende donderdag de 17e september:
Bij het Algemeen Klassement Heren (gele trui) heeft Jurriën Pelsinger de beste papieren – maar Gerrit Wonder, Johan Buurmeijer en Michel Bodegraven zijn nog beslist niet verslagen.
Bij het Algemeen Klassement Dames (roze trui) is er nog een theoretische kans voor Fleur Nagengast om Michelle Stummel te achterhalen; Fleur zal dan minimaal moeten winnen in een renstersveld van tenminste drie dames, met Michelle daarbij afwezig.
Bij het Puntenklassement (groene trui) is Simon Galle sowieso tweede, maar òf Niels Goeree òf Wilfred Drenthen heeft nog kans om er een gedeelde tweede plek van te maken.
Tenslotte is in het Veteranen-klassement (blauwe trui) nog niets beslist; òf Gerrit Wonder òf Johan Buurmeijer. Ze staan nu allebei tweede met hetzelfde aantal punten en zijn sinds de zomerstop met elkaar in gevecht om deze ereplaats, die recht geeft op het dragen van de blauwe trui zolang de leider van het Veteranen-klassement in het geel rijdt.

Voor alle overige uitslagen verwijzen wij naar de welbekende uitslagen-spreadsheet.
Allemaal tot ziens op 17 september aanstaande, nogmaals, de laatste van dit seizoen!

De Populaires Commissie

<< Terug naar het nieuwsoverzicht