Aanstaande zaterdag NCK wielrennen in Dronten.

Op zaterdag 26 september is Dronten het middelpunt van het Nederlandse wielrennen. Daar worden dan de nationale clubkampioenschappen verreden. De laatste drie jaar werd dit kampioenschap betwist in De Marne in het Lauwersmeergebied boven in Groningen. Daarvoor was Hoogezand – Sappemeer een aantal jaren het decor van dit kampioenschap. Nu is het weer terug in Dronten, waar in vier categorieën wordt gestreden om de nationale titel, met ook nog een overall kampioenschap, waarvoor de resultaten in alle vier onderdelen meetellen. Dit kampioenschap is min of meer ook de afsluiting van het wegseizoen, ook al volgen er nog een paar criteriums in oktober. De vier categorieën zijn; A- elite en beloften, B- nieuwelingen en junioren, C- vrouwen vanaf 15 jaar, D- jeugd van 8 t/m 14 jaar. In alle vier onderdelen verschijnt een ploeg van de WRV De Peddelaars aan het vertrek. met de volgende renners; A- Coen Vermeltfoort, Gert Jan Bosman, Jasper Bovenhuis, Peter Lenderink, Berden de Vries en Patrick van der Duin. Hier verschijnen 73 teams aan de start, die 52 kilometer moeten overbruggen. Vorig jaar misten De Peddelaars op minder dan één seconde het erepodium en moesten tevreden zijn met een vierde plaats. Dit jaar willen zij trachten, om wel een plaats op het erepodium te veroveren. In de B-categorie bestaat de ploeg uit vier renners en is de afstand 34,3 km.. Voor De Peddelaars zijn dat; Chiel Breukelman, Olaf Potze, Chiel Smit en Huub Deelstra. In 2014 werd de ploeg elfde en dat kan dit jaar zeker beter, met een goede top tien klassering. Zijn moeten de strijd opnemen tegen 57 andere clubs. Zij gaan om 11.56 uur van start in de Meerpaal. De C-ploeg kent dezelfde samenstelling als in 2014, met Fleur Nagengast, Meike Uiterwijk Winkel, Nienke Smit en Ilse Kreeft. Hun wedstrijd gaat ook over 34.3 kilometer en vorig jaar werden zij 20e in de eindstand. Dit jaar kan dat met de opgedane ervaring zeker beter. In deze categorie kunnen De Peddelaars niet beschikken over Iris Ton, die nog te kort lid is van de vereniging .De ploeg in de jeugd categorie bestaat uit Pieter Bouwers, Lars Mulderij, Antoine Kroezen en Rick Metselaar. Vorig jaar werd de zesde plaats behaald, wat ook nu wel tot de mogelijkheden behoort. Zij moeten 12 kilometer afleggen. In het overall klassement werd in 2014, de zilveren, tweede plaats behaald. Of dit ook dit jaar mogelijk is, zal van veel factoren afhangen, maar De Peddelaars zullen zeker hun uiterste best doen om deze prestatie te prolongeren. Juist deze laatste klassering geeft aan, dat een vereniging vooral in de breedte erg sterk is. Het beloofd in ieder geval een spannende wielerdag te worden aanstaande zaterdag in Dronten.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht