Meike Uiterwijk Winkel tweede in Oosterhout.

In haar laatste criterium van dit seizoen, behaalde Meike Uiterwijk Winkel een keurige tweede plaatst in het Brabantse Oosterhout. De wedstrijd werd gewonnen door Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Iris Ton finishte als derde, zodat er twee rensters van De Peddelaars op het erepodium, mochten plaatsnemen. Bij de junioren won Thijs Wolsink uit Hengelo en daar was Olaf Potze als elfde de beste Peddelaar. De Amersfoort Groeistad Klassieker, over een afstand van 175 kilometer werd gewonnen door Yoeri Havik uit Assendelft. Peter Schulting in de kleuren van Park Hotel Valkenburg, was de beste Peddelaar op de vierde plaats. Er waren nog vijf Peddelaars, die deze wedstrijd tot een goed einde brachten. Gary Hekman werd 25e, Jasper Bovenhuis 29e, Coen Vermeltfoort 67e, Rick Smit 76e en Arnt Ja;lvingh 82e. Er bereikten 132 renners de eindstreep. De wedstrijd werd gekleurd, door een vroege ontsnapping. Hierbij was namens De Peddelaars Gary Hekman present. Zij bleven ruim 80 kilometer aan de leiding en hun maximale voorsprong op het peloton was twee minuten. Helaas was Joey van Rhee, betrokken bij een valpartij en brak daarbij zijn middenhandsbeentje. Erg jammer voor deze dappere coureur, maar ook voor De Peddelaars, omdat hij hierdoor aanstaande zaterdag niet kan starten in het NCK (Nederlandse Club Kampioenschap) in Dronten.
Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht