Zeventiende en laatste Populaire van 2015 met huldigingen na afloop

Ondanks de niet bijster goede weersvoorspelling (super mooi groeizaam weer …) was er afgelopen donderdagavond 17 september opnieuw een verheugend hoge opkomst: 19 heren en 1 dame. Zij gingen er voor het laatst dit jaar tegenaan, voor de laatste drop en sprintpunten. Na vier rondes een dropsprint die werd gewonnen door Niels Goeree. Vervolgens gingen zeven renners er vandoor en pakten een ronde voorsprong op de rest – Chiel Breukelman deed dat als eerste en voor hem dan ook het extra punt hiervoor. Om het af te leren volgde er nog één hoosbui en toen op naar een tijdig einde (i.v.m. zonsondergang vóór acht uur) met daarbij alles bij elkaar. De plekken acht tot en met tien voor het peloton en de kopgroep mocht knokken voor de eerste zeven plaatsen. Niek Deelstra was daarbij de rapste, gevolgd door Niels Goeree en Chiel Breukelman. Tussen de bedrijven door was er ook nog een sprint voor de groene trui die werd gewonnen door de sinds vorige week definitieve drager van dit tricot, oftewel Chiel Breukelman.

Na afloop volgde de officiële uitreiking van de truien met daarbij boeketten bloemen:
– Gele trui, Algemeen Klassement Heren: Gert Mulderij,
– Roze trui, Algemeen Klassement Dames: Anouk Pelsinger,
– Groene trui, Punten-klassement: Chiel Breukelman,
– Blauwe trui, Veteranen-klassement: Gert Mulderij.
Een sportief gebaar van Gert: het blauwe tricot mocht uitgereikt worden aan de nummer twee bij de Veteranen, Gerrit Wonder.
Natuurlijk werd dit alles na de ceremonie vakkundig vereeuwigd, zie bijgaande foto.

De nummers twee en drie van de diverse klassementen zijn uiteindelijk geworden:
– Gele trui: Jurrien Pelsinger en Gerrit Wonder,
– Roze trui: Michelle Stummel en Fleur Nagengast,
– Groene trui: Simon Galle en (gedeeld) Niels Goeree / Wilfred Drenthen,
– Blauwe trui: Gerrit Wonder en Johan Buurmeijer.
Laatstgenoemde werd nog verblijd met een flinke zak drop; Johan heeft als enige aan alle 17 versies van de Populaires 2015 deelgenomen – eindelijk drop voor deze animator en klepper … plus een plaatsje op de foto met draagster & dragers van de vier truien.

Voor alle overige uitslagen verwijzen wij voor de laatste keer naar de welbekende uitslagen-spreadsheet, die nu de status heeft van einduitslag.
Wij zeggen nogmaals dank aan de familie Dekker van de Waswacht uit Fluitenberg voor het ter beschikking stellen van de truien.
Ook onze dank aan alle vrijwilligers die ons hebben geholpen tijdens de uurtjes koersen.
We hebben het de mannen al horen zeggen en van ons mag het: tot 2016!

De Populaires Commissie

populaire

<< Terug naar het nieuwsoverzicht