Coen Vermeltfoort derde in België

Woensdag was het Belgische Lichtervelde, de start- en finishplaats van de wielerklassieker, Omloop van het Houtland, over 198 kilometer. Dit was een 1.1 UCI- wedstrijd. Een massasprint moest de beslissing brengen en daarin was de Ex-Belgische kampioen, Jens Debusschere (Lotto Soudal) de snelste. Timothy Dupont eveneens uit België werd tweede en Coen Vermeltfoort (Join’s De Rijke) finishte net als vorig jaar als derde in deze internationaal sterk bezette wedstrijd. Een erg goede prestatie. Even leek het er op, dat de ploegmaat van Coen Vermeltfoort, Wouter Mol en de Pool Lukas Wisniowski (Quick Step), voor een verrassing zouden zorgen. Zij gingen goed samenwerkend aan de leiding en pas in de laatste kilometer werden zij ingelopen door het fel jagende peloton. Peter Lenderink kwam in dezelfde tijd als de winnaar als 36e over de eindstreep en Berden de Vries werd 59e. Aanstaande zaterdag rijden zij net als Coen Vermeltfoort in het A-team van De Peddelaars in het NCK (Nederlands Club Kampioenschap) in Dronten. De ploegen voor dit kampioenschap zijn sinds woensdag officieel en de ploegen van De Peddelaars, kennen alleen bij de D-categorie (jeugd) een wijziging. Lars Mulderij is opgenomen in de ploeg en Anouk Dekker is reserve.

Luc Reinds.

 

<< Terug naar het nieuwsoverzicht