De Peddelaars terug aan de top.

Zaterdag werd in Dronten het Nederlands Club Kampioenschap (NCK), georganiseerd, door de KNWU. Er werd gereden in vier verschillende categorieën en daarin behaalden De Peddelaars twee podiumplaatsen. In de A-categorie, elite renners, kwamen 72 verenigingen aan de start, met ploegen die uit zes renners bestonden. Johan Buurmeyer, had voor De Peddelaars een ploeg samengesteld, die mee moest kunnen strijden voor een podiumplaats. Vorig jaar werd dat net gemist, met een vierde plaats. De ploeg bestond uit de volgende zes coureurs; Coen Vermeltfoort, Gert Jan Bosman, Jasper Bovenhuis, Peter Lenderink, Berden de Vries en Patrick van der Duin. Zij moesten 52 kilometer afleggen. De Peddelaars gingen snel van start en de ploeg reed erg sterk, met goede onderlinge aflossingen. Het tempo lag boven de 50 kilometer en dat resulteerde in een eindtijd van 59 min. 58 sec. Slechts twee verenigingen wisten dit te verbeteren, waardoor De Peddelaars als derde toch weer op het erepodium mochten verschijnen. Een erg goede prestatie, mede gezien de sterke deelname. In 2003 werd voor het laatst in deze groep de nationale titel behaald door De Peddelaars. In de B-categorie bestonden de ploegen uit vier renners, met nieuwelingen en junioren. De Peddelaars kwamen aan het vertrek, met Chiel Smit, Chiel Breukelman, Olaf Potze en nieuweling Huub Deelstra. Gelijk na de start was te zien, dat zij meededen voor een ereplaats. De formatie van Rudie Botter, draaide perfect en het was een mooi gezicht om te zien hoe zij de opdrachten in een perfectie uitvoerden. Op het tussenmeetpunt ruim halverwege, hadden zij de tweede tijd gerealiseerd. Maar zoals zo vaak zat ook hier het venijn in de staart. Waar ander clubs het moeilijk kregen, gingen De Peddelaars hard door. Dat resulteerde een prachtige eerste plaats, met 28 seconden voorsprong op de tweede ploeg “Willebrord Wil Vooruit”. Zij mochten in de rood-wit-blauwe kampioenstruien, luisteren naar het Wilhelmus en kregen daar na een daverende ovatie van het publiek. Een geweldige prestatie, want het was precies 29 jaar geleden (1986), dat de junioren van De Peddelaars nationaal kampioen waren. In de C-categorie bestonden de ploegen geheel uit vrouwen en hier waren De Peddelaars present met, Fleur Nagengast, Meike Uiterwijk Winkel, Nienke Smit en Ilse Kreeft. Dit was het zelfde team als vorig jaar, toen zij 20e werden. Nu werd deze prestatie aanzienlijk verbeterd, met een mooie 13e plaats. Tijdens de rit werden er drie ploegen ingehaald. Voor de jeugd was er ook een tijdrit over 12 kilometer. Hier verscheen ook een ploeg van De Peddelaars aan het vertrek, met de vier renners; Lars Mulderij, Antoine Kroezen, Rick Metselaar en Pieter Bouwers. Dit kwartet reed ook een goede wedstrijd en zag dit beloond, met een keurige zevende plaats in de eindstand. Door de twee podiumplaatsen en de overige resultaten, bleek duidelijk, dat de WRV De Peddelaars weer bij de topclubs van ons land behoort. Een prachtige prestatie waar men best trots op mag zijn.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht