Bennie Groen overleden.

Op 70-jarige leeftijd is Bennie Groen overleden. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, was Bennie Groen als wielrenner erg succesvol. Als 14-jarige kreeg Bennie zijn eerste licentie als adspirant bij De Peddelaars. De vereniging waarvoor hij 26 jaar actief was als renner. Voetballen en schaatsen waren ook sporten waarin hij talentvol was. Als 17-jarige wilde hij in 1963 meedoen aan de Elfstedentocht, maar dat mocht niet omdat hij te jong was. Toch gelukte het hem, om van start te gaan in deze barre Elfstedentocht, met winnaar Reinier Paping. Van de vele duizenden deelnemers, zouden slecht ruim 40 de eindstreep passeren en Bennie Groen was één van hen. Hij koos definitief voor het wielrennen en zijn eerste overwinning dateert uit 1963 als tweedejaars nieuweling in Hengelo. Daarna volgden nog veel overwinningen en in 1964 ging hij over naar de categorie amateurs. In het shirt van De Peddelaars won hij gelijk het criterium van Ter Idzard. De successen in binnen en buitenland volgden elkaar snel op en hij reed in die jaren voor verschillende sponsorploegen, zoals o.a. Batavus. In die ploeg reed hij toen met o.a. Piet Hoekstra en de huidige wielerbaanbouwer Sander Douwma.en hij won in 1972 de ronde van Hoogeveen. In 1974 werd hij beroepsrenner in het shirt van NMB – De Peddelaars. Ook toen toonde hij zijn kwaliteiten als sprinter, door in Rosmalen de snelle Jan Krekels en de Belg Rik van Linden in de eindsprint te kloppen. Als gevolg van een herseninfarct was Bennie al lage tijd niet meer betrokken bij de wielersport. Voor de WRV De Peddelaars was hij altijd een voorbeeldige sportman en een gewaardeerd clublid.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht