Jens Dekker wint SP-veldrit in Gavere.

Zondag werd in het Belgische Gavere de vierde veldrit verreden in het kader van het Super Prestige Klassement. De wedstrijd voor junioren kende een spannende slotfase, met Jens Dekker als winnaar. Jens Dekker had een goede start en nam gelijk de leiding, op een zwaar modderig parkoers. Hij kreeg op het voorste plan gezelschap van de Belgische favoriet Jappe Jaspers en de Nederlander Mitch Groot. Dit trio bleef enkele ronden bij elkaar, maar in de slotfase reed Jappe Jaspers weg bij de Nederlanders. Jens Dekker gaf zich niet gewonnen en wist weer aansluiting te vinden bij de koploper. Snel was duidelijk, dat dit duo mocht gaan strijden voor de overwinning. Bij het opdraaien van het laatste rechte stuk naar de finish, zette Jens Dekker aan en daar had Jaspers geen antwoord op. Met vier fietslengtes voorsprong, passeerde Jens Dekker als winnaar de eindstreep. Na Jappe Jaspers, kwam Mitch Groot als derde over de finish. In de tussenstand van het SP-klassement, hebben Jens Dekker en Jappe Jasper alle twee 57 punten. Doordat Jens Dekker vaker won, drie keer in Gieten, Zonhoven en Gavere, heeft hij de leiderstrui weer om de schouders.  De wedstrijd voor vrouwen werd gewonnen door het Belgische talent Sanne Cant. Esmee Oosterman kwam hier als 13e over de eindstreep. Bij de beroepsrenners won de Belg Wout van Aert en was Lars van der Haar als vierde de beste Nederlander. Naast Jens Dekker heeft de WRV De Peddelaars nog een junior, die geregeld op het erepodium verschijnt. Zaterdag in de veldrit van Rhenen, mocht Sven Nijzingh, net als een week eerder, als derde plaatsnemen op het erepodium. De zege was daar voor Thymen Arensman uit Deil. Zondag reed Sven Nijzingh in Lieshout, waar Marino Noordam uit De Lier won en er voor Sven Nijzingh als vierde net geen plaats was op het podium. Voor Erik Dekker was er een vijfde plaats. in de categorie masters. Ook de jeugd van De Peddelaars kende een erg succesvol weekeinde. In het Brabantse Berghem, waren zaterdag de overwinningsbloemen voor Ruud Junior Nagengast. Dit was zijn vijfde zege van dit seizoen. Daar waren ook top tien klasseringen voor. Danny Turkstra als zesde en Juul Nagengast op de achtste plaats. Karlijn Koops bracht als 24e, haar wedstrijd ook tot een goed einde. Zondag in Tilburg was het Danny Turkstra, die als eerste de eindstreep passeerde, direct gevolgd door Ruud Junior Nagengast als tweede. Juul Nagengast finishte in Tilburg als 12e. Zaterdag in Oldenzaal werd Karlijn Koops negende en Iris Ton, bij de vrouwen zesde.  In Norg werd de tweede wedstrijd in de ICW competitie Noord verreden. Bij de jeugd was Rik Doornbos zevende en Rosan Dekker achtste. Patrick van der Duin won de veldrit bij de heren. Aanstaande zondag wordt in het Belgische Koksijde een veldrit verreden, die onderdeel is van het Wereldbeker klassement. Deze duinencross staat al sinds 1969 op de veldritkalender. Bij de junioren komt daar ook Jens Dekker, in het oranje als vertegenwoordiger van ons land aan de start.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht