Debuut Mathieu v/d Poel in WB-wedstrijd.

De bondscoach van de KNWU, Johan Lammerts, heeft de selecties bekend gemaakt, die aanstaande zondag in Koksijde (B.) starten, in de Wereld Bekerwedstrijd veldrijden. Hier maakt wereldkampioen Mathieu v/d Poel, na een lange blessure aan zijn linker knie, zijn debuut als veldrijder in dit seizoen. Er zijn ook twee renners van De Peddelaars geselecteerd. Esmee Oosterman start in de wedstrijd voor vrouwen en Europees kampioen Jens Dekker, verdedigt de eer van ons land bij de junioren. Dit is de tweede WB-wedstrijd van dit seizoen, de eerste was op 18 oktober in Valkenburg. Bij de junioren won daar de Belg Jappe Jaspers en werd Jens Dekker tweede. In het parkoers, in de duinen van Koksijde, zijn zondag veel lange stroken zand opgenomen. Door de mondiale deelname komen hier de allerbeste veldrijders van dit moment aan het vertrek.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht