Jens Dekker leider in wereldbeker klassement.

In de Belgische kustplaats Koksijde werd zondag, de derde veldrit georganiseerd, die meetelt voor het wereldbeker klassement. Hiervoor zijn zeven wedstrijden geselecteerd en de laatste daarvan wordt verreden, op 24 januari 2016 in Hoogeheide. Het parkoers in Koksijde was een uitgestrekte omloop, met hoofdzakelijk duinzand. Bij de junioren was het de Nederlander Mitch Groot, die snel alleen aan de leiding kwam. Hij nam een voorsprong van 18 seconden op zijn naaste belager van dat moment, de Belg Jappe Jaspers. Jens Dekker begon rustig aan de wedstrijd en bevond zich in de eerste volggroep. De weersomstandigheden waren slecht en de renners kregen af te rekenen, met een hevige hagelbui. Maar dat deerde Jens Dekker niet, want hij wist alleen, op de helft van de wedstrijd, aansluiting te vinden bij de eenzame koploper. Toen Jens Dekker nog eens extra op de pedalen ging staan, moest ook Mitch Groot afhaken. Bij het ingaan van de laatste ronde had Jens Dekker een voorsprong opgebouwd van 33 seconden en toen was het zeker, dat hij, mits zonder pech, deze wedstrijd zou gaan winnen. Dat gebeurde ook en solo kwam de jonge Peddelaar als eerste over de eindstreep. Jappe Jaspers volgde als tweede en de derde plaats was voor Mitch Groot. Door deze zege kreeg Jens Dekker ook de witte leiderstrui om de schouders. Een geweldige prestatie van deze 16-jarige renner uit Fluitenberg.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht