Zondag sterk deelnemersveld in veldrit van Hellendoorn.

Mede omdat er wordt gereden op het parkoers, waar op 9 en 10 januari 2016, het NK-veldrijden wordt betwist, is er een groot deelnemersveld in de veldrit, aanstaande zondag in Hellendoorn. Meer dan 300 renners verschijnen hier aan het vertrek, verdeeld over zeven verschillende wedstrijden. De categorie nieuwelingen (15 en 16-jarigen), gaan als eersten van start om 09.30 uur. De junioren met de Europees kampioen, Jens Dekker beginnen om 13.15 uur aan hun wedstrijd over 40 minuten. Dit is de eerste wedstrijd waar Jens Dekker, in zijn blauwe trui als Europees kampioen van start gaat. Dit is dan zijn twaalfde wedstrijd van dit seizoen, waarvan hij negen keer won. In Hellendoorn zou hij zijn tiende seizoenzege kunnen behalen. Sven Nijzingh uit Zuidwolde, is de tweede Peddelaar, die mee kan strijden voor een podiumplaats. De categorieën elite en beloften, gaan als laatsten van start om 15.15 uur. Het parkoers is rond het landgoed de Uitkijk. in de bossen van de Sallandse Heuvelrug.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht