Jens Dekker boekt tiende seizoenzege.

Zondag in de veldrit van Hellendoorn verscheen Jens Dekker voor het eerst aan de start in zijn shirt als Europees kampioen bij de junioren. Zaterdag kreeg hij van zijn Belgische ploeg Enertherm-BKCP, een nieuwe fiets met zijn naam er op, in de blauw-wit-zwarte kleuren behorende bij de Europese titel .Zondag in Hellendoorn had Jens Dekker een goede start en reed gelijk weg bij de overige 46 deelnemers. Rustig bouwde hij een voorsprong op, van meer dan een volle minuut, op zijn naaste belager Thymen Arensman uit Deil. die uiteindelijk tweede werd. Voor Jens Dekker was dit de tiende overwinning van dit seizoen, waar hij twaalf keer aan de start verscheen. Alleen in Valkenburg (2e) en Ruddervoorde (4e) won hij niet. In het komende weekeinde staat er voor Jens Dekker geen veldrit op het programma. Fleur Nagengast reed in het Belgische Hamme, waar ze 19e werd en Helen Wyman (Eng.) won. In Valkenswaard stond de Pietencross op het programma en daar was Danny Turkstra met zijn tweede plaats de beste Peddelaar. Karlijn Koops werd 15e. In Emmen werd zaterdag de vierde wedstrijd in de ICW-Noord competitie verreden. Karlijn Koops finishte als derde in Emmen, Rosan Dekker werd zesde en er waren negende plaatsen voor Rick Doornbos en Antoine Kroezen. Voor de jeugd was er zaterdag ook, de veldrit van de Bult in Leiden. Daar waren er geen podiumplaatsen voor de jonge Peddelaars. Ruud Junior Nagengast was het succesvolst, met een vierde plaats. Danny Turkstra volgde als zesde en Juul Nagengast werd 19e in Leiden. Erik Dekker maakt per 1 januari 2016, geen deel meer uit van het begeleidingsteam van de wielerploeg LottoNL-Jumbo. Hij was 23 jaar actief bij LottoNL-Jumbo en de voorgangers daarvan, Belkin en Rabobank. Dat 14 jaar als renner en 9 jaar als ploegleider. Een verschil van inzicht in de sportieve begeleiding, wordt als reden genoemd.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht