Rentree Gert Jan Bosman met zege

In de 36e nationale veldrit door het bos Birkhoven in Amersfoort, maakte Gert Jan Bosman, na een lange afwezigheid zijn rentree bij de veldrijders. In de wedstrijd voor elite en beloften, liet hij duidelijk blijken, dat hij nog altijd goed uit de voeten kan in het veld. Winnend kwam hij over de eindstreep en daarmee is hij gelijk een kandidaat voor het podium tijdens het NK begin januari in Hellendoorn. Maurits Lammertink uit Losser finishte als tweede en Koen Weijers uit Ede kwam als derde over de eindstreep. Bij de masters won Maarten Nijland uit Rossum en finishte Erik Dekker als vijfde. Iris Ton werd 13e in de wedstrijd voor vrouwen. De jeugd reed zaterdag in Moergestel en daar finishte Ruud Junior Nagengast als vierde net naast het erepodium. Danny Turkstra volgde als negende. Jens Dekker ging van start in de Zilvermeercross van Mol (B.). Op een zanderig parkoers moesten de junioren vijf ronden afleggen. Jens Dekker kwam al snel aan de leiding, maar kreeg gezelschap van een volggroep met zeven renners. De Belg Jarne Driesen reed weg uit de groep en alleen Jens Dekker kon nog bij hem aansluiten en de volggroep viel uiteen. Met nog twee ronden te gaan viel Jens Dekker en werd voorbij gereden door een vijftal renners. Jarne Driesen blijft aan de leiding en bereikte solo winnend de finish, wat zijn tweede seizoenzege betekende. Jens Dekker had geen goede dag en bereikte als zevende de eindstreep. Zondag startte Jens Dekker in Spa Francorchamps, waar de wedstrijd een onderdeel was van het Super Prestige-klassement. Direct na de start had Jens Dekker een lekke band, waardoor hij terugviel naar de 18e plaats. Hij reed beter dan een dag ervoor en vocht zich dapper terug. De Belgische winnaar Seppe Rombouts kon hij niet meer bedreigen, maar wel finishte hij op een mooie vierde plaats. Hierdoor verstevigde hij zijn leidende positie in het SP-klassement met één punt. De eerste drie in de tussenstand zijn; 1. Jens Dekker 69 p., 2. Jappe Jaspers (B.) 68p en derde op grotere afstand is Jarne Driessen (B.) met 52 punten. Aanstaande zondag start Jens Dekker in Namen, waar een wereldbeker –wedstrijd op het programma staat. Noordwijk was de finishplaats van het NK-strandrace. Winnaar werd Thijs Zonneveld uit Amsterdam en Erik Dekker werd daar zesde. In De Wilp werd zondag een vervolg gemaakt met de ICW Noord wintercompetitie 2015 – 2016. Ook daar verschenen renners van De Peddelaars aan het vertrek. Bij de jeugd werd Rick Doornbos vierde en Rosan Dekker zevende. Haar zus Anouk finishte als vijfde bij de vrouwen. De ATB-wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door Peter Lenderink. Voor de jeugd was er zondag startgelegenheid in het Brabantse Hapert. Daar mocht Danny Turkstra als derde plaatsnemen op het erepodium. Karlijn Koops werd 13e in Hapert.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht