De Peddelaars huldigden hun kampioenen.

Het was vrijdagavond gezellig druk in De Schildhoeve te Fluiotenberg. De wielrenvereniging De Peddelaars huldigde daar haar kampioenen van de tweede helft van 2015. Erik Dekker en Fleur Nagengast, werden in januari al nationaal kampioen veldrijden en ondergingen al een huldiging. Nu was het de beurt aan de kersverse Europese kampioen veldrijden bij de junioren, Jens Dekker en de juniorenploeg, die de nationale clubtitel veroverde op 26 september in Dronten. Ook werd de ploeg, die derde werd, in de A-categorie van dit kampioenschap gehuldigd. Deze avond werd geheel verzorgd door De Peddelaars zelf en er was geen dure artiest ingehuurd. Het welkomstwoord en de inleiding, werden verzorgd door voorzitter Aloys van Duuren en Maurice Nijmeijer. Aloys van Duuren zei, dat er dit jaar enorm mooie resultaten zijn behaald. Als eerste werd Jens Dekker in het zonnetje gezet en dat werd gedaan door de wethouder van Hoogeveen dhr. Jan Steenbergen. Hij prees Jens Dekker voor zijn prachtige resultaten en zei, dat zijn verkiezing vorig jaar als Drents talent, een terechte keuze is geweest. De familie Dekker is een echte wielerfamilie, want ook de ouders van Jens waren actief in de wielersport. Hoogeveen is als gemeente sportminnend en vindt de sport een basis voor alles, zoals school, gezondheidszorg, bejaarden en belangrijke andere zaken. Mede door de grote successen brachten De Peddelaars, de gemeente Hoogeveen op een positieve manier in de publiciteit. Namens de gemeente Hoogeveen kreeg Jens Dekker een mooie medaille, een waardebon en bos bloemen. Wethouder Jan Steenbergen, wenste de club voor de toekomst al het mogelijke succes. Jens Dekker bedankte de wethouder en zei,. “Als je gewoon blijft doen kom je het verst en het is altijd belangrijk om geconcentreerd te blijven. Het is erg mooi, om op het podium te staan, als het volkslied voor je wordt gespeeld. Dat doet je echt wel wat “. Hij voelt zich niet kansloos voor het WK, maar dan moet alles mee zitten. Daarna werd de juniorenploeg naar voren gehaald, met hun ploegleider Rudie Botter. Hij gaf een uiteenzetting van de voorbereidingen en het verloop van de wedstrijd. Hij prees de junioren Chiel Breukelman, Olaf Potze en Chiel Smit, voor hun voorbeeldige inzet. Een bijzonder woord van waardering was er voor Huub Deelstra, die als nieuweling de ploeg compleet maakte en ondanks het moeten rijden op een kleinere versnelling, een belangrijke bijdrage heeft geleverd in het succes van de ploeg. Ook de aanwezige renners uit de A-formatie, Peter Lenderink en Jasper Bovenhuis, ontvingen lovende woorden en de bijbehorende bloemen. Johan Buurmeijer gaf een uitleg over de weg naar het kampioenschap en de spannende slotweek, met blessures. Hij prees de betrokken renners voor hun geweldige inzet, om de prestatie van vorig jaar, een vierde plaats, te verbeteren. Met een gemiddelde snelheid van ruim 52 kilometer per uur, slaagden zij in hun opzet. De voorbereidingen voor het wegseizoen 2016 zijn al begonnen, met begin volgend jaar een trainingskamp op Mallorca. Het nieuwe shirt voor volgend jaar heeft strakkere logo’s, met als nieuwe naam Talen Carrosseriebouw. De andere namen zijn hoofdsponsor Mulderij en Partners Accountants, GeldExpert, De Waswacht en Rabobank. Op de activiteiten lijst voor volgend jaar prijken ook de zogenaamde dikke bandenwedstrijden, voor scholen in Hoogeveen.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht