Jens Dekker tweede in Namen.

Op de flanken van de citadel in Namen, werd zondag een veldrit georganiseerd in het kader van de wereldbeker. Dit was voor de junioren de derde wedstrijd voor dit klassement. Er verschenen 76 renners aan het vertrek, die zes ronden moesten afleggen. De net 17-jarige Jens Dekker, sloot de eerste ronde af met een kleine voorsprong op een zestal volgers. Jens Dekker reed sterk en liep verder weg bij zijn belagers. De Fransman Tanguy Turgis en Amerikaan Gage Hecht, reden op de plaatsen twee en drie op 14 seconden van de koploper. De situatie veranderde, toen de Belg Jappe Jaspers, zich kwam melden in het voorste gelid. Hij nam de tweede plaats stevig in handen en opende de jacht op Jens Dekker. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil nog maar vijf seconden en even later sloot hij aan bij Jens Dekker. In de slotfase reed Jappe Jaspers weg bij Jens Dekker en passeerde solo winnend de eindstreep. Jens Dekker volgde als tweede, na een goede wedstrijd, op elf seconden van de winnaar. De Fransman Tanguy Turgis mocht als derde mee op het erepodium. Door deze uitslag nam Jappe Jaspers ook de leiding over van Jens Dekker in de tussenstand voor de wereldbeker. Hiervoor staan er nog drie wedstrijden op het programma, met de eerste op tweede kerstdag in het Belgische Heusden Zolder. Zaterdag werd in Woerden de 23e veldrit van die plaats verreden, Bij de jeugd was er een zesde plaats voor Danny Turkstra en Erik Dekker werd vijfde bij de amateurs.
Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht