Jens Dekker tweede in Diegem (B.).

Jens Dekker heeft zich een dag, na zijn door een val met materiaalpech, mislukte optreden in Heusden Zolder, goed herpakt in de Super Prestige veldrit van Diegem. Lang leek hij op weg naar de zege, maar moest in de slotronde zijn Belgische ploegmaat Jappe Jaspers voor laten gaan. In Diegem kwamen 70 deelnemers aan het vertrek, wat voor een veldrit extreem hoog is. Gelijk na de start was er in de eerste bocht een massale valpartij, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen, zodat iedereen de rit kon vervolgen. Jens Dekker meldde zich al snel aan de kop van de wedstrijd. Hij kreeg daar gezelschap van de Amerikaan Spencer Petrov en de Belgen Florian Vermeersch met Jappe Jaspers. De vier koplopers liepen steeds verder weg bij de rest, zodat al snel duidelijk was, dat hierbij de uiteindelijke winnaar zich bevond. Halverwege de wedstrijd reed Jens Dekker weg bij zijn naaste belagers. Hij begon aan een indrukwekkende solo en leek op weg naar de overwinning. In de slotfase, moest hij het gezelschap dulden van de sterke Belg Jappe Jaspers. Met een voorsprong van twee seconden kwam die als eerste over de finish, zodat Jens Dekker tevreden moest zijn met een tweede plaats. De Amerikaan Spencer Petrov volgde op grotere achterstand op de derde plaats. Vierde werd Gage Hecht (USA) en de vijfde plaats was voor de Belg Florian Vermeersch.
Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht