Arnoud Nijhuis naar Paralympische Spelen.

Met een wereldrecord op de 1 kilometer tijdrit en brons bij de achtervolging op het WK, nestelde Peddelaar Arnoud Nijhuis, zich bij de wereldtop in het paracycling. Hij is, mede hierdoor, geselecteerd voor deelname aan de Paralympische Spelen, volgende maand, in Rio de Janero. Arnoud Nijhuis rijdt daar een dubbel programma. Naast zijn favoriete baanonderdelen, rijdt hij ook de wegwedstrijd en de tijdrit op de weg. Hij is zeker een goede kanshebber, om een medaille te winnen. Zijn eerste start is op 9 september, met het baanonderdeel drie kilometer achtervolging. Een dag later volgt de 1 kilometer tijdrit en op 14 september start hij op de wegtijdrit. Vrijdag 16 september sluit hij, de Paralympics af, met de wedwedstrijd. Een geweldige uitdaging voor de sympathieke Pedddelaar.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht