Zesde zege voor Ruud Junior Nagengast.

Zondag in de cyclocross van Oploo, reed Ruud Junior Nagengast, naar zijn zesde seizoenzege als veldrijder. Een prachtige prestatie van deze jonge Peddelaar, die hoopt op het NK, eind volgende maand in Hoogeveen, ook hoog te kunnen scoren. In Oploo finishten drie Peddelaars op een vierde plaats, net naast het erepodium, dat waren; Mirthe Buurmeijer, Danny Turkstra en Jasper Huitema. Ook waren er top tien klasseringen voor, Thom Berends 8e, Rick Doornbos 9e, en Flore de Groot en Tsjisse Weening, die tiende werden. Marthijn Berends werd 19e en Manon Turkstra kwam als 32e over de eindstreep.

Zaterdag werd er ook gereden in Woerden, waar Erik Dekker tweede werd bij de masters 40+, achter winnaar Micha de Vries uit Hilversum. In de wedstrijd voor de categorie nieuwelingen, finishte Maiko Timmer als negende. In Wierden stond zondag ook een veldrit op het programma en daar nam Erik Dekker heel knap revanche op de winnaar van een dag eerder in Woerden, Mischa de Vries. Erik Dekker kwam nu als eerste over de eindstreep en verwees Mischa de Vries naar de tweede plaats. Bij de elite-renners, waren de eerste twee plaatsen, ook heel mooi, voor De Peddelaars, met een zege voor Gert Jan Bosman en een tweede plaats voor Joey van Rhee. De wedstrijd voor nieuwelingen werd gewonnen door Lucas Janssen uit Papendrecht en was er een goede zevende plaats voor Maiko Timmer. Bij de nieuwelingen meisjes, werd Karlijn Koops negende, direct gevolgd door Iris Offerein als tiende.

De Meerdijk in Emmen, was zaterdag het strijdtoneel van de ICW Noord Wintercompetitie 2017-2018. Bij de jongens in de leeftijd van 9 en 10 jaar, was er een tweede plats voor Djuani van der Gouw. Mads de Roos won bij de 12-jarigen, direct gevolgd door Tsjisse Weening als tweede, die in de slotfase onderuit ging.  Tim Brinkman werd keurig vierde bij de nieuwelingen.

J98A9758 (1920x1269) J98A9718 (1250x1920) J98A9745 (1920x1276)

In het Belgische Namen, stond de zesde wedstrijd in het kader van de wereldbeker, op het programma. Er werd gereden op een erg zwaar parcours, op de Citadel van Namen. Jens Dekker, die een dag eerder in Antwerpen de strijd had gestaakt, kwam hier niet aan het vertrek. Hij voelt zich ziek en gaat op consult bij een sportarts in Eindhoven. Hopelijk kan er een reden worden gevonden, waarom zijn conditie niet optimaal is, zodat hij spoedig weer mee kan strijden om de ereplaatsen. Fleur Nagengast startte bij de vrouwen en had een slechte start in het grote deelnemersveld. Toen ze ook nog een lekke band kreeg, op een plaats ver van de materiaalpost, was de kans op een hoge klassering verdwenen. Wel bleef ze leidster in het WB-klassement, voor beloften bij de vrouwen. Haar contract met de Belgische formatie Telenet Fidea Lions, is verlengd tot 1 maart 2019. Ze is erg blij met deze contractverlenging en ze heeft daar volop de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen in het veldrijden. De teammanager is de veelvoudige wereldkampioen Sven Nijs. Fleur Nagengast voelt zich helemaal thuis binnen de ploeg en hoopt nog progressie te kunnen boeken.

De European Junior Cycling Tour Assen (EJCTA), staat volgend jaar gepland in de week van 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus. De inschrijving start maandag 5 februari om 10.00 uur en is open t/m 18 februari. Dit jaar waren een aantal categorieën binnen een half uur volgeboekt.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht