Ruud Junior Nagengast wint ook in Boxtel.

Zaterdag kwam een gedeelte van de Peddelaars jeugd, aan het vertrek in de wielerveldrit van Boxtel. Daar werd gereden op een drassig en erg zwaar parcours. Bij de 12-jarigen was er een mooie strijd en ontstond er een kopgroep van vier renners. Hierbij maar liefst drie coureurs in de kleuren van De Peddelaars. Dat waren Mads de Roos, Danny Turkstra en Ruud Junior Nagengast.

ruudjr

Zij moesten het gezelschap dulden van Antoine Quint uit Deil. Dit kwartet bepaalde het verdere wedstrijdverloop, maar zag Danny Turkstra door een val in de slotfase afhaken. Erg jammer, maar hij bereikte toch nog als zesde de eindstreep. In de spurt voor de zege, was het Ruud Junior Nagengast, die zich de snelste toonde en zo heel knap zijn zevende seizoenzege behaalde. Mads de Roos mocht, na een goede wedstrijd,  als derde ook mee op het erepodium. In deze leeftijdsgroep werd Marthijn Berends 16e. Bij de jongsten, de achtjarigen, was het Mirthe Buurmeijer, die gelijk de leiding nam. Later in de wedstrijd moest ze deze positie afstaan, maar ze bereikt heel mooi, als vijfde de finish. Haar clubgenoot Thom Berends volgde als achtste en Flore de Groot werd tiende. Manon Turkstra finishte in haar wedstrijd op een 27e plaats. Bij de oudste jeugd, de 14-jarigen, was er een mooie podiumplaats voor Juul Nagengast die derde werd, ondanks een val in het zicht van de finish. Jasper Huitema werd vijfde in deze categorie, direct gevolgd door Rick Doornbos, die in de slotfase nog sterk kwam opzetten, na een goede wedstrijd. Voor de ICW Noord Wintercompetitie 2017 – 2018, werd er zaterdag gereden in Leeuwarden. Ook daar waren De Peddelaars succesvol, met een eerste plaats voor Tsjisse Weening. Tim Brinkman werd derde bij de nieuwelingen in de veldrit en voor Djuani van der Gouw en Rick Nobel, waren er vierde plaatsen. Chris Offerein finishte als tweede in de wedstrijd voor MTB-ers. Zondag werd in Boxtel het programma voor de veldrijders, voortgezet met wedstrijden voor de categorieën buiten de jeugd. Bij de masters 40+ ging de zege naar de Belg Arne Daelmans, die Erik Dekker naar de tweede plaats verwees. Jan de Vries kwam in deze wedstrijd als 22e over de eindstreep. Rick de Vries reed bij de junioren naar een keurige tiende klassering. Tijdens het NK veldrijden voor de jeugd, dat op 27 januari wordt verreden, op het parcours aan de Bentincksdijk in Hoogeveen, staan er 13 titels op het spel. Speciaal voor het NK wordt een grote tent geplaatst, die over een deel van het parcours zal lopen. Het af te leggen traject, is afwisselend en erg technisch en een uitdaging voor de echte veldrijders.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht