Erik Dekker eerste in veldrit van Norg.

Tweede kerstdag was er voor de veldrijders startgelegenheid in Norg. Daar stond een nationale veldrit op het programma, voor zeven verschillende categorieën. Met een totaal van 135 deelnemers, was de belangstelling van rennerszijde niet overmatig groot. In de wedstrijd voor masters 40 +, was het wereldkampioen Erik Dekker, die zich de snelste toonde. Jan de Vries volgde als 25e. Bij de elite en beloften, was de zege voor Kyle Agterberg uit Maartensdijk. Hier was Peter Lenderink de beste Peddelaar, met een negende plaats. Sven Nijzingh finishte als elfde. De wedstrijd voor junioren werd gewonnen door de streekfavoriet Bodi Del Grosso uit Eelde. Rick de Vries kwam als zesde over de eindstreep. Bij de nieuwelingen was Maiko Timmer de succesvolste Peddelaar met een zesde plaats. Hier werd Tim Brinkman 25e. Sofie van Rooyen uit Driel was de snelste bij de nieuwelingen meisjes en daar kwam Rosan Dekker als zesde over de eindstreep.

In het Belgische Heusden – Zolder, werd een wereldbeker cross verreden. Bij de beroepsrenners was het Mathieu van der Poel, die oppermachtig was. Probleemloos reed hij naar de zege en vergrote zijn voorsprong in het WB-klassement. Daarin heeft hij 535 punten gescoord en zijn naaste belager is de Belg Wout van Aert met 445 punten. In Heusden – Zolder was de tweede plaats voor de Belg Laurens Sweeck, die in de spurt Wouit van Aert naar de tweede plaats verwees. Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant (B.) en finishte Fleur Nagengast als 23e in een veld van 61 rensters. Bij de beloften was de eerste plaats voor de Brit Thomas Pidcock, die de wereldkampioen Eli Iserbyt uit België achter zich hield. De derde plaats was voor de Nederlander Jos Nieuwenhuis. Jens Dekker ging wel van start, maar is nog lang niet in zijn goede doen en kwam als 27e over de eindstreep. Voor de wereldbeker staan er nog twee wedstrijden op de kalender, 21 januari in Nommay (Fr.) en een week later is de finale in Hoogerheide.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht