Acht keer winst voor Ruud Junior Nagengast.

In Breda werd woensdag een avondveldrit voor de jeugd verreden. Dit was voor de deelnemers uit het noorden, niet erg comfortabel, want na de late wedstrijd volgde er nog een lange thuisreis. Dat alles weerhield Ruud Junior Nagengast er niet van, om ook hier zijn klasse te tonen. Vanuit het vertrek nam hij de leiding en die stond hij gedurende de wedstrijd, niet meer af. Zo bereikte hij solo winnend de eindstreep en dat betekende zijn achtste zege van dit seizoen. Er verschenen hier 46 renners aan de start. De tweede plaats was voor Jette de Groot uit Zwolle. De derde plaats op het erepodium was ook voor een Peddelaar, met Mads de Roos. Een prachtig erepodium, met twee jeugdige Peddelaars. Danny Turkstra, kwam kort na de start in de problemen, maar reed toch nog naar een mooie zevende plaats. Tsjisse Weening finishte als 12e en Marthijn Berends werd 18e in deze wedstrijd voor de 12-jarigen. Bij de 14-jarigen, was de zege voor Bjorn Koster uit Roden en hier werd Juul Nagengast goede vierde, ondanks een val in de slotfase. Thom Berends reed naar een tiende plaats en Manon Turkstra werd 36e in Breda.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht