Danny Turkstra wint twee veldritten

Tussen kerst en nieuwjaar stonden er nog een aantal veldritten op de kalender, met ook startgelegenheid voor de jeugdcategorie├źn. Op 28 december werd er gereden in Liessel. Daar verschenen bij de 12-jarigen, twee Peddelaars op het erepodium. Danny Turkstra mocht als winnaar plaatsnemen op de hoogste trede en Mads de Roos, veroverde de derde plaats. Tsjisse Weening werd zevende en Marthijn Berends volgde als 13e. Voor Mirthe Buurmeijer was er ook een knappe podiumplaats, door als derde over de eindstreep te komen. Hier finishte Thom Berends als zesde en voor Chris Offerein was er als zevende, ook een top tien klassering.

In Vorden werd de Kastelencross verreden en daar won Maurits Lammertink uit Harbrinkhoek de wedstrijd voor elite en beloften. Joey van Rhee was met zijn zesde plaats de succesvolste Peddelaar. Bij de nieuwelingen werd Maiko Timmer 15e en Karlijn Koops finishte als 12e bij de nieuwelingen meisjes. Een dag later werd er gereden in het Utrechtse Benschop. Daar was Danny Turkstra weer goed op dreef. Gelijk na de start, nam hij afstand van de rest. Deze leidende positie wist hij heel knap te handhaven tot aan de finish, zodat hij twee dagen na elkaar wist te winnen.  Een mooie prestatie van deze jonge Peddelaar. Rick Doornbos lag in zijn wedstrijd lang op de derde plaats, met zicht op het erepodium. In de slotfase moest hij twee plaatsen inleveren, zodat hij als vijfde de eindstreep passeerde. Manon Turkstra werd 17e in Benschop. In de wedstrijd voor de categorie masters 40+ was het wereldkampioen Erik Dekker, die zich de snelste toonde. Hij verwees Micha de Vries uit Hilversum naar de tweede plaats.

Zaterdag stond in Assen de Oliebollencross op het programma. Dit was de achtste wedstrijd van de ICW Noord Wintercompetitie. Bij de veldrijders was er een tweede plaats voor Tsjisse Weening, Djuani van der Gouw werd vierde en Tim Brinkman finishte bij de nieuwelingen als zesde. Bij de junioren op de MTB was er een vierde plaats voor Niels Hoogeveen.

Vrijdag werd er ook gereden in het Belgische Bredene, waar Fleur Nagengast van start ging bij de vrouwen. Zij was niet in optimale conditie, maar wist toch keurig als tiende de eindstreep te passeren. De overwinning was voor de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Een dag later stond in Diegem, een Super Prestige-veldrit op het programma. Dat het veldrijden ook bij de vrouwen erg populair is, bleek uit het feit, dat er 64 rensters aan de start verschenen. Nu was het wereldkampioene Sanne Cant (B.), die de zege opeiste. Fleur Nagengast voelde zich niet fit, maar bracht de wedstrijd als 20e wel tot een goed einde. Jens Dekker startte bij de beloften en ondanks de problemen van de laatste wedstrijden, ging het nu een stuk beter. Hij had een goede start en reed een sterke wedstrijd, die hij als vijfde wist af te sluiten. De zege was voor het Engelse talent Thomas Pidcock. De Nederlander Sieben Wouters volgde op vier seconden als tweede.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht