Jens Dekker twaalfde in Baal.

Nieuwjaarsdag werd in het Belgische Baal een veldrit verreden. In de wedstrijd voor de categorie beloften, renners tot 23 jaar, kwamen 45 coureurs aan het vertrek. Peddelaar Jens Dekker had een voortvarende start en vertrok als eerste. Langzaam maar zeker moest hij echter terrein prijsgeven, aan een sterke volggroep. De overwinning ging naar wereldkampioen Eli Iserbyt (B.), direct gevolgd door de Tsjech Adam Toupalik. De derde plaats op het erepodium was voor de Engelsman Thomas Pidcock. Jens Dekker passeerde, na een redelijke wedstrijd, als 12e de eindstreep. Bij de beroepsrenners won Mathieu van der Poel, met een royale voorsprong. Wereldkampioen Wout van Aert (B.), ging lang mee in zijn spoor, maar in de slotfase verloor hij het contact en moest tevreden zijn met een tweede plaats. Corné van Kessel, was met zijn derde plaats de tweede Nederlander op het erepodium. De renners maken zich nu op voor het NK, dat op 13 en 14 januari wordt verreden in Surhuisterveen.  Daar wordt dan in tien verschillende categorieën gestreden om de nationale titel.

De jeugd rijdt aanstaand zaterdag de Waranda veldrit van Oosterhout.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht