Erik Dekker wint in Huybergen.

Zaterdag in de veldrit van Huybergen, was het Erik Dekker, die zich de snelste toonde in de wedstrijd voor de categorie masters 40+. Hij verwees Micha de Vries uit Hilversum naar de tweede plaats. Voor Erik was dit samen met de wereldtitel, de achtste zege van dit seizoen. Bij de nieuwelingen was Salvador Alvarado uit Rotterdam de snelste en hier was Maiko Timmer met zijn 12e plaats de beste Peddelaar. Iris Offerein finishte als tiende in de wedstrijd voor nieuwelingen meisjes.

Voor de jeugd was er startgelegenheid in de Warande-veldrit van Oosterhout. Bij de jongste jeugd finishte Mirthe Buurmeijer als derde, maar was daarmee wel het eerste meisje in deze wedstrijd. De 12-jarige jeugd, kreeg voor de negende keer dit seizoen, Ruud Junior Nagengast, als verdiende winnaar. Hij had een goede start en kwam samen met Antoine Quint uit Deil, aan de leiding. Het leidende duo kreeg gezelschap van nog vier renners en dit zestal bleef lang bijeen. In de slotfase reed Ruud Junior Nagengast weg, op een technisch gedeelte van het parcours en bereikte solo winnend de eindstreep. Danny Turkstra was met zijn vierde plaats de tweede Peddelaar en Mads de Roos reed als zevende ook keurig in de top tien. Bij de 14-jarigen werd Jasper Huitema vierde, Juul Nagengast 17e en Chris Offerein volgde als 25e. Manon Turkstra finishte in haar wedstrijd als 29e.  In Didam stond zondag de veldrit om de Nevelhorst, op het programma. In de wedstrijd voor nieuwelingen meisjes, kwam Rosan Dekker als achtste over de eindstreep.

 

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht