Zondag 14 oktober SP-veldrit in Gieten.

Tijdens het WK veldrijden in Valkenburg in het laatste weekeinde van januari, heeft de UCI de kalender voor het seizoen 2018/2019 bekend gemaakt. Ondanks het grote potentieel aan veldrijders, is ons land op de internationale kalender erg matig vertegenwoordigd. Slechts één wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide op 27 januari 2019 en het Europees kampioenschap in Rosmalen (4/11-2018) staan genoteerd. Daarnaast zijn er nog tweede categorie wedstrijden in Woerden op 23-10-2018 en in Rucphen op 26 januari 2019. De organisaties van Surhuisterveen en Valkenburg staan niet meer op de kalender. De oudste internationale veldrit van Nederland, de Super Prestige-veldrit van Gieten, is de enige eerste categoriewedstrijd, die door de UCI voor ons land is toegewezen. Op zondag 14 oktober wordt deze wedstrijd voor de 43e keer verreden, op het mooie en selectieve parkoers aan de Nijslootsweg in Gieten. De organisatie is erg blij met de erkenning als eerste categorie wedstrijd en dit bewijst, dat je ook buiten het veldritland België, een groot veldritevenement jarenlang met succes kunt organiseren.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht