Jens Dekker terug op het erepodium.

In het afgelopen weekeinde stonden er in België weer twee veldritten op het programma, terwijl elders het seizoen na het WK als afgesloten wordt beschouwd. Zaterdag stond in Lille de Krawatencross op het programma. Daar kwam Jens Dekker bij de beloften tot een goede prestatie, na zijn minder succesvolle WK een week eerder, waar hij als 27e de finish passeerde. In Lille liet hij zijn gezicht nadrukkelijk zien op het voorste plan. De wereldkampioen Eli Iserbyt (B.), kwam solo winnend over de finish, op slechts negen seconden gevolgd door de Belgische kampioen Thijs Aerts. Die moest een geweldige strijd leveren met Jens Dekker, die fel aandrong, maar in dezelfde tijd derde werd. Bij de beroepsrenners won Mathieu van der Poel en Sanne Cant (B.), de kersverse wereldkampioene, was de snelste bij de vrouwen. Hier werd Fleur Nagengast keurig 13e in een veld van 56 rensters.

Een dag later kwamen de twee Peddelaars aan het vertrek in de Super Prestige-veldrit van Hoogstraten (B.). Ook hier leverden ze prachtige prestaties, met weer een podiumplaats voor Jens Dekker. Na een valse start, moest er na een halve ronde opnieuw worden vertrokken. Het werd min of meer een herhaling van een dag eerder, want wederom was het wereldkampioen Eli Iserbyt, die als eerste de finish passeerde. Dit was zijn 12 seizoenzege. Thijs Aerts werd weer tweede, maar nu op 29 seconden. Jens Dekker meldde zich als derde bij de eindstreep en mocht wederom mee op het erepodium. Volgende week is de laatste wedstrijd voor het SP-klassement in het Belgische Middelkerke. In de tussenstand van dit klassement is Jens Dekker derde met 69 punten en kan theoretisch nog winnaar worden. Aanvoerder is Sieben Wouters met 78 punten en de Tsjech Adam Toupalik is tweede met 72 punten. De winnaar krijgt 15 punten aftellend naar 1 punt voor plaats 15. Bij de vrouwen was Sanne Cant weer de snelste en dat was haar 18e zege van dit seizoen. Fleur Nagengast reed wederom als belofte tussen de vrouwen, een goede wedstrijd en werd net als een dag eerder 13e.  Mathieu van der Poel won bij de profs zijn 28e wedstrijd van dit seizoen en is daarmee ook reeds eindwinnaar van het SP-klassement.

Ondanks, dat er nog in het veld wordt gereden, komt het wegseizoen ook om de hoek kijken. Zo waren er zaterdag de eerste trainingsritten op de weg op het sportcomplex Meerdijk in Emmen. Daar was de belangstelling nog niet overdadig, bij deze wedstrijden, die al sinds 1977 worden georganiseerd. Bij de nieuwelingen was Jelle Bouwe Hofstee de enig deelnemer, zodat deze jonge Peddelaar automatisch winnaar werd. Dat was ook het geval met Karlijn Koops bij de nieuwelingen meisjes. Kees Kunkeler werd derde bij de elite/beloften.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht