Fleur Nagengast rijdt top tien in Oostmalle.

Zondag stond in het Belgische Oostmalle, de sluitingscross op het programma, als laatste veldrit van dit seizoen. Er was van rennerszijde een grote belangstelling voor deze slotwedstrijd. Bij de nieuwelingen verschenen er 58 renners aan het vertrek en van hen was Thibau Nijs, de zoon van Sven Nijs, de snelste. Peddelaar Maiko Timmer bracht als 22e deze wedstrijd ook tot een goed einde. Thijs Aerts (B.) was de sterkste in de categorie beloften. Jens Dekker had problemen en moest voortijdig de strijd staken. Fleur Nagengast ging van start in de wedstrijd voor vrouwen en had een goede start. Ze vertrok als derde en handhaafde zich keurig in het voorste gelid. Uiteindelijk zou zij als zevende de finish passeren, wat een goede afsluiting van het veldritseizoen voor haar is. Bij de beroepsrenners reed Mathieu van der Poel naar zijn 32e zege van dit seizoen, wat een absoluut record is.

In Sleen werd zaterdag de trainingsomloop verreden op een parkoers van 12 kilometer. De belangstelling was niet overmatig groot, maar de renners van De Peddelaars, hebben zich goed laten zien. Bij de nieuwelingen won Niels van de Gracht uit Annen en was Jelle Bouwe Hofstee als zevende de beste Peddelaar. Chiel Hubers volgde als achtste. Ian Spenkelink uit Nijverdal was de snelste junior en hier werd Niels Hoogeveen vijfde. Pieter Bouwers volgde als 13e, Rick Metselaar werd 15e en Bas Koops kwam als 16e over de eindstreep. Bij de nieuwelingen meisjes was Cecilia van Zuthem uit Zwolle de snelste. Hier finishte Iris Offerein als beste Peddelaar op een derde plaats. Rosan Dekker werd vijfde en Kirsten Hooge volgde als zesde. Harko Kievit uit Leek was de snelste bij de amateurs en hier was René Mink van der Werf als 13e de beste Peddelaar. Mischa Groen finishte als 18e in deze wedstrijd. Stijn Oost werd 14e bij de beloften en daar werd Kees Kunkeler 18e. In de rit voor elite-renners gingen 41 coureurs van start. Van hen bereikte René Hooghiemster uit Sneek, als eerste de eindstreep. Peddelaar Jan Essers werd 19e en zijn ploegmaat Niels Goeree volgde als 20e.

In België werd in het afgelopen weekeinde ook een begin gemaakt met het seizoen op de weg. Zaterdag stond de Omloop van het Nieuwsblad op het programma en zondag werd de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne verreden. Deze wedstrijd werd met overmacht gewonnen door de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen, wat al zijn vierde zege van dit net gestarte wegseizoen betekende. Coen Vermeltfoort bracht deze wedstrijd ook tot een goed einde, al kon hij niet mee strijden voor de ereplaatsen. Als 91e passeerde hij de eindstreep.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht