Vijf Peddelaars in Ster van Zwolle.

Aanstaande zaterdag wordt het wielerseizoen op de weg in ons land, geopend met de 58e Ster van Zwolle. Deze wedstrijd gaat over een lengte van 179,1 kilometer en start om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in het centrum van Zwolle. Deze wedstrijd is een onderdeel van de topcompetitie en telt 20 deelnemende ploeg met acht renners. Hier verschijnen vijf renners uit de Peddelaarsgelederen aan het vertrek. Bij de ploeg Alecto Cycling Team starten, Rick Ottema en Patrick van der Duin. Peter Schulting en Joey van Rhee verdedigen de kleuren van Monkey Town Cycling Team en Jasper Bovenhuis start voor het Vlasman Cycling Team. De finish is rond de klok van 16.10 uur op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Isala klinieken in Zwolle. In 1984, 2005 en 2006 werd de wedstrijd afgelast, wegens de slechte weersomstandigheden. In verband met de veiligheid van het tegemoetkomend verkeer, moeten ook de bermen sneeuwvrij zijn, om hen een veilig heenkomen te kunnen bieden.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht