De Peddelaars winnen in Emmen.

De laatste trainingsrit op de Meerdijk in Emmen, bracht zaterdag 50 renners aan het vertrek. Zij gingen om 13.00 uur gelijktijdig van start en het tempo zat er direct goed in. Peddelaar Huub Deelstra rijdend in de categorie junioren, was de eerste aanvaller. Hij kon echter geen vroege afscheiding in het peloton verwezenlijken en alles kwam weer samen.  De definitieve slag werd geforceerd, door de altijd actieve Jesse Dijkstra van de WSV Emmen en woonachtig in Stadskanaal. Nu was het Peddelaar Niels Hoogeveen, die mee was in de vlucht. De groep van drie, kreeg versterking van nog een zestal renners, met daarbij Niek Deelstra. Deze groep werkte goed samen en zette het peloton zelfs op een ronde achterstand. Een jachtgroep van vijf coureurs, bleef uit de greep van de koplopers en finishte op anderhalve minuut van de leiders. De overwinning ging verdiend naar Peddelaar Niek Deelstra, die solo winnend de eindstreep passeerde, als eerste in de categorieën elite en beloften. Niels Hoogeveen werd derde en eerste junior, hij werd gevolgd door Huub Deelstra als derde, Lars Mulderij werd zesde, Rick de Vries tiende en Bas Koops finishte als elfde junior. Bij de amateurs en sportklasse werd Mischa  Groen derde. De renners van De Peddelaars hebben zich goed laten zien in deze laatste trainingsrit en zijn klaar voor het echte werk in het wegseizoen 2018.

Zaterdag werd de 17e Omloop van Strijen verreden en daar werd Karlijn Koops 32e en Iris Offerein volgde als 33e. Bij de juniorvrouwen was er een zesde plaats voor Lonneke Uneken.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht