Huub Deelstra 3e in openingsklassieker junioren 1e omloop van de Braakman

De eerste klassieker van dit seizoen werd gereden in Philippine, zeeland. Er stonden 6 renners aan de start van de Peddelaars. De wedstrijd was over 126 kilometer verdeelt over 3 rondes met 94 renners aan de start begonnen we deze wedstrijd. Net na dat de koers werd vrij gelaten was er al een grote valpartij met gevolg van nog een neutralisatie alle renners van de Peddelaars waren zonder kleerscheuren door de valpartij heen gekomen. In het begin was het vechten voor je plek in het peloton want iedereen wou voor aan zitten bij de eerste kasseien strook. Rick de Vries zat zeer actief voor in en was nog even met een groepje weg. Alleen was dit met nog 110 kilometer te gaan onbegonnen werk. Aan het eind van de tweede ronden ging er een groepje op kousenvoeten van door met 4 renners waar onder Huub Deelstra. Het groepje draaide goed rond met z’n vieren de eerste 10 kilometer dat ze weg waren draaide het goed maar daarna draaide 1 jongen niet meer mee en werd het werk nog gedaan door 3 jongens. Na een maximale voor sprong van anderhalve minuut begon het peloton beter te draaien en slankte de voorsprong langzaam af. De kopgroep wist dat als ze zouden blijven draaien dat ze zouden sprinten voor de winst. Zo gezegd zo gedaan. Huub kwam binnen op een derde plaats en Rick de Vries op een 21ste. De rest is helaas niet gefinisht door verschillende redenen.

Huub

<< Terug naar het nieuwsoverzicht