Coen Vermeltfoort dicht bij podium.

De Scheldeprijs Vlaanderen 2018, over ruim 200 kilometer, stond voor de 106de keer op de wielerkalender. Voor het eerst in de historie was de start in Terneuzen. Nog op Nederlands grondgebied, werden 30 renners uit de wedstrijd verwijderd. Dit omdat zij de rode stoplichten bij een spoorovergang negeerden. De overgebleven coureurs zorgden voor een boeiende wedstrijd onder slechte weersomstandigheden. Een tweetal vluchters werd kort voor de finish in Schoten teruggepakt, zodat de pelotonssprint de beslissing moest brengen. Coen Vermeltfoort in de kleuren van Roompot zat goed van voren en op 100 meter voor de verlossende eindstreep reed hij nog in derde stelling. Kort voor de finish viel hij een paar plaatsen terug en kwam als elfde over de eindstreep. Winnaar werd de 21-jarige Nederlander, Fabio Jakobsen uit Heukelum.

In Heerenveen ging de Healthy Ageing Tour, voor vrouwen van start, met een tijdrit over acht kilometer. Deze werd gewonnen door de olympische kampioene Anna van der Breggen uit Zwolle. Aafke Soet was met haar elfde plaats de succesvolste renster van De Peddelaars met een achterstand van 31 seconden. Meike Uiterwijk Winkel moest 1 minuut en 27 seconden toegeven en werd 81e. Zondag is de finish van deze noordelijke etappewedstrijd in Groningen.

Luc Reinds.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht