Peddelaarsjeugd sterk in Leeuwarden.

De jeugd van de W.R.V. De Peddelaars, vond zaterdag startgelegenheid in Leeuwarden. Daar kwamen ze met zeven podiumplaatsen tot goede resultaten. Jasper Huitema won bij de oudste jeugd (14 jaar) en er waren tweede plaatsen voor; Bjorn Hommes, Tsjisse Weening en Finn Hiemstra. Thom Berends, Thomas Huitema en Manon Turkstra, mochten als derde ook plaatsnemen op het erepodium. Verder waren er top tien klasseringen voor; Djuani van der Gouw als vierde, Marthijn Berends werd zesde, direct gevolgd door Loes Brouwer op een zevende plaats en Lisa Metselaar en Juul Nagengast kwamen als achtste over de eindstreep. Rick Doornbos finishte als 11e   net buiten de top tien en Thijmen de Jonge werd 19e.

De Omloop van de Braakman voor de categorie elite-mannen, werd gewonnen door Rick van Breda uit Den Helder. Hij reed in de laatste kilometer weg uit een kopgroep en werd op het erepodium geflankeerd door twee Peddelaars. Peter Schulting werd tweede en Rick Ottema volgde als derde. Jasper Bovenhuis bereikte als 21e de eindstreep en Patrick van der Duin werd 40e.

In de Healthy Ageing Tour voor vrouwen werd zondag de laatste etappe verreden, met de finish in het centrum van de stad Groningen. Dat is voor de vrouwen van de Peddelaars , met twee zeges, bijzonder succesvol verlopen.

Bij de juniorvrouwen was het Lonneke Uneken, die met een royale voorsprong als eerste de eindstreep passeerde. Ook vrijdag in de eerste etappe was ze de snelste. In het eindklassement werd ze derde. Bij de elite vrouwen won Aafke Soet, in Groningen, die solo winnend de finish passeerde. Ze reed erg aanvallend en boekte zo haar eerste UCI-zege. De Duitse Mieke Kröger werd tweede op zeven seconden.

In de jeugdronde van Zwolle werd Flore de Groot derde en Levi de Boer 14e. Finn Hiemstra won bij de jeugd in Maasbracht-Beek.

De Omloop van Noord West Overijssel, kende bij de junioren een triest slot. De wedstrijd werd gestaakt, na een vervelend ongeval op de Veneweg in Wanneperveen. Daar reden renners op een stilstaande auto, met het gevolg, dat vijf van hen naar het ziekenhuis werden vervoerd. Hierbij was ook Peddelaar Pieter Bouwers. Bij hem werd een gebroken ruggenwervel  geconstateerd. Ook Huub Deelstra was bij de valpartij betrokken, maar bij hem bleef het letsel beperkt tot schaafwonden. Deze wedstrijd kende derhalve geen winnaar. Bij de nieuwelingen meisjes won Sofie van Rooyen uit Driel. Karlijn Koops finishte met haar negende plaats ook keurig in de top tien. Rosan Dekker finishte als 16e en Iris Offerein volgde als 23e. De Belg Daan Martens won bij de nieuwelingen en dat was zijn allereerste zege. Hier werd Maiko Timmer 77e. Rosalie van der Wolf uit Oude Tonge was de snelste bij de juniorvrouwen.

Luc Reinds

<< Terug naar het nieuwsoverzicht